A sárga piskótához
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál kristálycukor
A kakaós piskótához
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál holland kakaópor
A vaníliás pudinghoz
40 g pudingpor (vaníliás)
2 evőkanál kristálycukor
400 ml 2,8%-os tej
A csokoládés pudinghoz
40 g pudingpor (csokoládé ízű)
2 evőkanál kristálycukor
400 ml 2,8%-os tej
A tetejére
400 ml habtejszín (30-32%-os)
12 g vaníliás cukor - bourbon
16 g habfixáló
2 csapott evőkanál holland kakaópor
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál víz
1. Első lépésben a piskótákat megsütjük 30*20 cm-es tepsin. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is.
2. Ezt sütőpapírral bélelt 30*20 cm-es tepsire tesszük, 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra, tűpróbáig sütjük.
3. Míg sül a sárga piskóta, ugyanabban sorrendben összekeverjük a kakaós piskótát is. (A liszt után a kakaót érdemes beleszitálni, hogy ne legyen benne csomó.) Majd ezt is megsütjük.
4. Amíg sül, addig elkészítjük a pudingokat, a tasakon leírt módon csak cukorral, és tejjel.
5. Ha kész a piskóta, és a puding is. Egy tálcán alulra tesszük a kakaós piskótát, erre a vaníliás pudingot, rátesszük a sárga piskótát majd erre a kakaós pudingot.
6. Ha kihűlt a puding, akkor a tejszínt a vaníliás cukorral, habfixálóval kemény habbá verjük. Ezt a csokoládés pudingra kenjük. A tetejét egy habkártya vagy villa segítségével, díszíthetjük.
7. A csoki mázhoz a kakaóport és a cukrot, 3-4 evőkanál vízzel sűrűre főzzük. (kb. 2 perc, amíg a cukor elolvad. A vizet érdemes előbb 3 evőkanállal kezdeni, nehogy túl híg legyen. Ha kell, akkor mehet bele még víz 1 evőkanál azért így írom valahogy ez nekem is van, hogy 3, de van, hogy 4 evőkanál. Ha mégis sikerülne kissé folyékonyabbat készíteni, akkor lassú lángon kevergetve besűrűsödik pár perc alatt.)
8. A kész kakaós mázat csak csorgassuk rá egy kanál vagy egy habzsák esetleg zacskó segítségével. Betesszük a hűtőbe kb. 1 óra múlva tökéletesen szeletelhető.
Felvert tésztát készítünk a tojássárgája,tojás.liszt,cukor.vaj,kakaópor,citromhéj felhasználásával. 180 fokra előmelegítjük a sütőnket. Tepsibe öntjük a kevert tésztát és megsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes, szódabikarbónás-sütőporos keveréket. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukor másik felével habosra keverjük és a tojáshabhoz adjuk. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és botmixerr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű