Sakk szelet 2011-07-02 20:57:01
szombat
Hozzávalók
Sárga tészta
16 dkg Rama
16 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 tojás
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
Barna tészta
16 dkg Rama
16 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
10 dkg liszt
2 dkg kakaó
késhegynyi sütőpor
Barackíz
Csokoládémáz
20 dkg porcukor
3 ek kakaó
5 dkg Rama
3 ek forró víz
Elkészítés
Sárga tészta: a Ramát, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat habosra keverem, a fehérjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába, majd a sütőporos lisztet adom hozzá. Sütőpapírral bélelt tepsibe kenem. Közben a barna tésztát elkészítem ugyan így. Miután megsültek a sárga tésztát megkenem baracklekvárral, ráteszem a barnát, félbe vágom, megkenem, a két felet ráteszem a másik kettőre, és hosszában elkezdem őket felvágni, (ekkor egymáson lesz 4 csík sárga - barna - sárga - barna, bekenem lekvárral, és ráteszek egy másik sort, de úgy, hogy a sárga felet barna legyen). Mondjuk én 4-et pakolok egymásra, és mindig meg kell kenni lekvárral, (ez tartja össze), majd a végén csokimázzal bevonjuk. Egy tálban összekeverjük a kakaót és a cukrot, hozzáadom a lágy Ramát, és 3 evőkanál meleg vizet, (gyorsan kell dolgozni, mert gyorsan megdermed), és ezzel bevonjuk a süteményt. Hagyjuk hadd dermedjen meg rajta a csoki máz.
A datolyát pár perc alatt puhára főzzük a frissen facsart narancslében, fűszerezzük és még azon melegében botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk az összes többi alapanyagot (a táblá...
Elkészítési idő:7 tojássárgáját 8 ek porcukorral kikavarjuk. Ebbe beleteszünk 5 ek lisztet, 2 ek kakaót, 1 cs sütőport, 1 dl étolajat és 7 tojás keményre vert habját. A masszát tepsibe öntve úgy s...
Elkészítési idő:A vajat morzsoljuk el a liszttel, a cukorral és a tojássárgájákkal, majd annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe,...
Elkészítési idő: