menu

Családireceptkönyv.hu

Sakk szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sakk szelet 2011-07-02 20:57:01
szombat

Hozzávalók

Sárga tészta

16 dkg Rama
16 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 tojás
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor

Barna tészta

16 dkg Rama
16 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
10 dkg liszt
2 dkg kakaó
késhegynyi sütőpor

Barackíz

Csokoládémáz

20 dkg porcukor
3 ek kakaó
5 dkg Rama
3 ek forró víz

Elkészítés:


Elkészítés

Sárga tészta: a Ramát, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat habosra keverem, a fehérjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába, majd a sütőporos lisztet adom hozzá. Sütőpapírral bélelt tepsibe kenem. Közben a barna tésztát elkészítem ugyan így. Miután megsültek a sárga tésztát megkenem baracklekvárral, ráteszem a barnát, félbe vágom, megkenem, a két felet ráteszem a másik kettőre, és hosszában elkezdem őket felvágni, (ekkor egymáson lesz 4 csík sárga - barna - sárga - barna, bekenem lekvárral, és ráteszek egy másik sort, de úgy, hogy a sárga felet barna legyen). Mondjuk én 4-et pakolok egymásra, és mindig meg kell kenni lekvárral, (ez tartja össze), majd a végén csokimázzal bevonjuk. Egy tálban összekeverjük a kakaót és a cukrot, hozzáadom a lágy Ramát, és 3 evőkanál meleg vizet, (gyorsan kell dolgozni, mert gyorsan megdermed), és ezzel bevonjuk a süteményt. Hagyjuk hadd dermedjen meg rajta a csoki máz.

Sakk szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Meggyes krémes
Meggyes krémes

Aprítógép dolgozta össze az aljához valókat. Fólia alatt tepsiméretű (30X40) sütőpapíron kinyújtottam, ropogósra sütöttem. Meggyréteg: A meggyet ízlés szerinti cukorral, fahéjj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ákos
Epres Charlotte torta
Epres Charlotte torta

Hideg vízben lágyítsd meg a zselatinlapokat. Facsard ki a citromat. Öntsd a citrom levét egy főzőtálba. Keverj hozzá 70 g cukrot (a többi 100 g-ra később lesz szükség) , önts hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kekszes őzgerinc
Kekszes őzgerinc

1. A vizet egy közepes fazékban feltesszük melegedni. Közben belemérjük a cukrot, a margarint és a kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, hagyjuk egyszer felforrni. 2. Félreh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Gesztenyekocka
Gesztenyekocka

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott, de már nem meleg vajat / margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk