menu

Családireceptkönyv.hu

FRANCIAKRÉMES


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 cs. mélyhűtött leveles tészta
Krém:
1 l tej, 5 tojás sárgája, 5 kanál liszt, 5 kanál cukor, 1-2 cs. vaníliáscukor , 5 tojás fehérje
tejszínhab
A tetejére a következő mázat tesszük:
4 ek. tej, 1 ek. porkávé (2:1 v. 3:1) – ezt felolvasztjuk, hozzáadunk 20 dkg cukrot és amikor elkezd sűrűsödni, belekeverünk 7 dkg vajat, majd rákenjük a 2. tésztalapra

Elkészítés:


A leveles tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk, egy nagyobb tepsi hátulján, melyre előzőleg sütőpapírt tettünk és 165 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Krém: A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 1 l tejből 1 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük.
A tűzhelyre feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk.Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a tűzről. A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével. Visszatesszük a tejes masszát a tűzhelyre és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük. El is készült a vaníliás krémréteg. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni - kb 30 perc.
Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk. A tetejét lehet porcukorral megszórni, vagy mázzal bevonni.
Felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat. Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.

Trükkök, tippek, praktikák:


A mirelit leveles tészta helyett magunk készíthetünk krémeslapokat a következő hozzávalókból:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 közepes méretű tojás
1 dl tejföl
egy csipet só
Szépen kidolgozzuk, majd 1-2 óra pihentetés után már nyújthatjuk is.

FRANCIAKRÉMES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cappuccino krém
Cappuccino krém

A krémhez 5 dl tejben megfőzzük a pudingport. Amikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, kikeverjük, végül hozzá keverjük a cappucino port.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csodás diós
Csodás diós

A tepsi mérete 28 x 40 cm A tepsit kibéleljük és rátesszük a vágott diót. Piskóta: A tojásfehérjéket felverem a citrom levével,hozzá adagolom a cukrot,aztán a diót és a lisztet. A...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erdei gyümölcsös tiramisu
Erdei gyümölcsös tiramisu

A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponet kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejszínhez. Tejet elkeverünk kevés áfonyalikőrrel, és ebbe mártogatjuk a pisk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Alap kavart tészta
Alap kavart tészta

A tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük, és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, pap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk