Kakaós lap:
7 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
4 dkg kakaópor
1 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
6 g sütőpor
Diós lap:
7 tojás
14 dkg porcukor
8 dkg finomliszt
8 dkg darált dió
6 g sütőpor
Krém:
25 dkg vaj
25 dkg margarin
30 dkg kristálycukor
3 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 dkg darált dió
3 db 3+1 kávé
2 kávéskanál rum aroma (vagy rum)
Szükséges még:
4 dl baracklekvár
tortabevonó csokoládé
Kakaós laphoz a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habnak verem pici sóval. A sárgáját a cukorral, az olajjal és a vízzel kihabosítom, majd hozzászitálom a lisztet, kakaóport és a sütőport. Sütőpapírral bélelt, 30 × 40 cm-es gáztepsiben sütöm. Mikor megsült (tűpróba), még langyosan leszedem róla a sütőpapírt. Ugyanígy készítem a másik lapot, is csak azt dióval.
A krémhez a pudingporokat felfőzöm sűrűvé, ezután leveszem a tűzhelyről és beleszórom a kristálycukrot. Elkeverem, hogy a cukor feloldódjon benne, s hagyom hűlni, közben keverem, hogy ne bőrözzön be. A szobahőmérsékletű vajat és a margarint kihabosítom, majd apránként hozzáadagolom a kihűlt pudingot és az aromát. A krémet kettéválasztom, az egyik felébe diót keverek, a másikba a 3+1 kávékat.
Az összeállításhoz a kakaós lapot vékonyan megkenem baracklekvárral, erre kerül a diós krém, majd diós lap. Megkenem baracklekvárral, rá a kávés krém, és a tetejét is megkenem vékonyan krémmel, majd amikor a hűtőben megdermedt, olvasztott tortabevonó csokit simítok rá.
A túrót, tejfölt, cukrokat, citromhéjat késes darálóba tesszük és összedaráljuk. Tetszés szerint ízesíthetjük. A tejszínt habbá verjük és a túrókrémhez keverjük. Beletöltjük a jégk...
Elkészítési idő: 1 óraA 4 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 12 dkg zsírt, 3 dkg kakaóport, 3 dl tejet, 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport simára keverünk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, tűpróbá...
Elkészítési idő: