menu

Családireceptkönyv.hu

Babapiskótás mézes krémes


Írta:

Elk. idő: 2
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg. liszt,
1 ek. cukrozatlan kakaópor,
2 e. méz,
2 db. tojás,
20 dkg. porcukor,
5 dkg.vaj-margarin,
1 kv. szódabikarbóna.
Krém:
3 cs. vanília ízű főzős pudingpor,
9 dl. tej.
25 dkg. vaj-v. margarin,
20 dkg. porcukor,
4 cs. vaníliás cukor,
Rétegezéshez:
20 dkg. babapiskóta,
2 dl. tej,
1 ek. rum,
1 ek. rumaroma.
Tetejére:
2 tábla étcsoki,
4 ek. olaj.
5 dkg. fehér csoki-elmaradhat.

Elkészítés:


Egy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és a szódabikarbónát gőz felett 5-percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen./Ha nagyon lágy akkor egy kis plusz lisztet hozzá/ Kettéosztjuk, külön-külön 35 cm nagyságúra nyújtjuk, villával megszurkáljuk és sütőpapírral ellátott tepsi hátlapján egyesével 180 fokon pár perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport és 2 cs. vanilincukrot először kevés tejben símára keverjük, majd felöntjük a maradék tejjel és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. Közben a vajat, porcukrot 2 cs. vanilincukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz és krémesre keverjük. A krém felét rákenjük az egyik mézes lapra, majd a rumos tejben áztatott babapiskótával lefedjük.Erre rákenjük a krém másik felét. A másik mézeslappal befedjük, óvatosan rányomjuk.Folpackkal lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük puhulni. Másnap a 2 tábla étcsokit a 4 ek. olajjal a mikróban megolvasztjuk és egyenletesen eloszlatjuk a süti tetején.A fehér csokit egy késsel húzogatjuk a barna csokin.
Jó étvágyat kívánok.

Babapiskótás mézes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Violetta szelet
Violetta szelet

Tészta készítése: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Egy sütőpapírral bélelt 25×40 cm-es tepsibe öntjük a...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rigó Jancsi
Rigó Jancsi

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdei gyümölcsös tiramisu
Erdei gyümölcsös tiramisu

A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponet kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejszínhez. Tejet elkeverünk kevés áfonyalikőrrel, és ebbe mártogatjuk a pisk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
ALMÁS KRÉMES
ALMÁS KRÉMES

A tepsi-nagyságú alufóliát megkenünk margarinnal, a tepsit kibéleljük vele. Belerakjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott almát. Tetszés szerint, tehetünk rá aszalt gyümölcs...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk