1 liter tej
500 g háztartási keksz
200 g sűrített tejből készített karamell, vagy Nutella
5 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál liszt
1 bögre cukor
8 g vaníliás cukor
100 g vaj
1–2 evőkanál porcukor
500 ml habtejszín
70 g kókuszreszelék
8 g habfix
A főtt krémet készítjük el először: önts egy edénybe 700 ml tejet és add hozzá a cukrot, lassú tűzön kezd el melegíteni, ízesítsd a vaníliás cukorral. Egy edényben keverd össze a lisztet a keményítővel és add hozzá a maradék 3 dl hideg tejet, keverd csomómentesre. Mikor a tűzhelyen lévő tej már fő, öntsd hozzá a keményítős tejet és közben folyamatosan kavargasd. Addig főzd, amíg elkezd sűrűsödni, közben folyamatosan kevergesd, hogy ne ragadjon az edény oldalára, mikor sűrű, vedd le a tűzhelyről. A krémet hagyd kihűlni.
A vajat robotgéppel keverd habosra. Kanalanként keverd a hideg krémhez és tedd hűtőbe.
A habtejszínt verd fel a porcukorral, keverd hozzá a habfixet, így még keményebb lesz. Keverd hozzá a kókuszreszelék felét.
Egy 25 x 25 cm-s tepsibe (a legjobb a kapcsos) tégy egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé, kend meg sűrített tejből készített karamellel, vagy Nutellával, majd fedd be egy újabb réteg keksszel. Kend rá a főtt krémet, majd fedd be egy újabb réteg keksszel, a tetejére kerüljön a kókuszos hab. Szórd meg kókuszreszelékkel és tedd hűtőbe 2 órára, hogy a krémek megdermedjenek, majd szeleteld.
Válaszd szét a szobahőmérsékletű tojások sárgáját és fehérjét. A tojássárgára nem lesz szükség: félreteheted a hagyományos sütikhez, készíthetsz belőle hajpakolást, vagy add a házi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojások sárgáját a porcukorral kikeverem s kanalanként adom hozzá a vizet. Beleszitálom a lisztet, sütőport s bele keverem a diót. Tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verem...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA tészta elkészítése : A tészta hozzávalóit dolgozzuk összes, és osszuk két részre. Nyújtsuk ki vékonyra majd lisztezett tepsi hátán kb. 200 fokon, pár perc alatt két lapot s...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz