1 liter tej
500 g háztartási keksz
200 g sűrített tejből készített karamell, vagy Nutella
5 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál liszt
1 bögre cukor
8 g vaníliás cukor
100 g vaj
1–2 evőkanál porcukor
500 ml habtejszín
70 g kókuszreszelék
8 g habfix
A főtt krémet készítjük el először: önts egy edénybe 700 ml tejet és add hozzá a cukrot, lassú tűzön kezd el melegíteni, ízesítsd a vaníliás cukorral. Egy edényben keverd össze a lisztet a keményítővel és add hozzá a maradék 3 dl hideg tejet, keverd csomómentesre. Mikor a tűzhelyen lévő tej már fő, öntsd hozzá a keményítős tejet és közben folyamatosan kavargasd. Addig főzd, amíg elkezd sűrűsödni, közben folyamatosan kevergesd, hogy ne ragadjon az edény oldalára, mikor sűrű, vedd le a tűzhelyről. A krémet hagyd kihűlni.
A vajat robotgéppel keverd habosra. Kanalanként keverd a hideg krémhez és tedd hűtőbe.
A habtejszínt verd fel a porcukorral, keverd hozzá a habfixet, így még keményebb lesz. Keverd hozzá a kókuszreszelék felét.
Egy 25 x 25 cm-s tepsibe (a legjobb a kapcsos) tégy egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé, kend meg sűrített tejből készített karamellel, vagy Nutellával, majd fedd be egy újabb réteg keksszel. Kend rá a főtt krémet, majd fedd be egy újabb réteg keksszel, a tetejére kerüljön a kókuszos hab. Szórd meg kókuszreszelékkel és tedd hűtőbe 2 órára, hogy a krémek megdermedjenek, majd szeleteld.
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta elkészítése: A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket és óvatosan összekeverjük. Lisztezett, zsírozott tepsiben...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézAz egész tojásokat elkezdeni robotgéppel keverni, majd állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a porcukrot. Addig keverni még jó habos állagú lesz. A lisztet összekeverni...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fél liter tejet a cukrokkal és a vajjal felforraljuk. A 125 ml tejben elkeverjük a búzadarát. Amikor a cukros-vajas tej felforrt, belekeverjük a tejes-búzadarát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű