menu

Családireceptkönyv.hu

Sós karamell pite


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ KEKSZLAPOK:
20 dkg darált keksz
10 dkg mascarpone
5 dkg porcukor (ez csak akkor kell, ha natúr háztartási keksz darával dolgoztok)
♥ KRÉM :
1 dl tejszín
1 cs Expressz zselatin fix
15 dkg mascarpone
4 dkg porcukor
♥ KARAMELL :
5 dkg natúr szezámmag
20 dkg barna nádcukor
1 dl tejszín
5 dkg vaj
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 kk só

Elkészítés:


♥ Először a kekszalapnak állunk neki. Ehhez a darált kekszet összegyúrjuk a mascarpone-val és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
♥ A krém réteggel folytatjuk: a tejszínt robotgéppel elkezdjük felverni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a zselatint és kemény krémmé verjük, utána adjuk hozzá a mascarpone-t és a porcukrot, majd rövid idő alatt készre keverjük. A krémet a kihűlt kekszalapra kanalazzuk és a tetejét teljesen síkra simítjuk.
A natúr szezámmagot egy üres teflon serpenyőben lepirítjuk. Ezt egyenletesen elosztva a krémréteg tetejére hintjük és betesszük a hűtőbe dermedni.
♥ Következik a karamell réteg. Ehhez egy lábosba mérjük a nádcukrot, a vajat, a tejszínt, a vaníliarúd kikapart magjait és a sót. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett kb. 20 perc alatt készre főzzük, akkor jó az állaga, ha egy tányérra csepegtetünk 1-2 cseppet és pár percen belül megszilárdul. Negyed órára félretesszük hűlni, majd a háromnegyed részét a krémrétegre csurgatjuk és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
A maradék karamellt egy sütőpapírral bélelt dobozba tesszük, akkora vastagságban hagyjuk elterülni, amilyen magas dekorációt szeretnénk a pite tetejére. Ezt pár órára a fagyasztóba tesszük és tetszőleges kiszúróformával alakzatokat vágunk belőle, amivel a torta tetejét díszítjük. Krumplihámozó segítségével szépen lehet forgácsolni is a hideg karamellt.

Sós karamell pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brownie
Brownie

Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat és csokoládét. Hűlni hagyjuk. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük a finomra darált dióval és a csipet sóv...

Elkészítési idő: 32
Nehézség: Közepes
share
Avatar Profiterol
Profiterol

Elsőként a tölteléket és az öntetet kell elkészítenünk. Mérjük ki külön edénybe a két csokoládét, a tejszínt pedig forraljuk fel. A felforrt tejszínből 500 ml- t mérjünk a fehér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Éva
Házi krémes
Házi krémes

1.A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. Három részre osztjuk és folpackba csomagolva 2 órát pihentetjük. Pihentetés után kicsomagol...

Elkészítési idő: 1 óra+ hűtés
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi krémes
Házi krémes

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és a tepsi hátán 2 lapot sütünk (Sütés előtt a lapokat jól meg kell böködni villával,hogy ne hólyagosodjon fel.) Krém: 4 csomag vaníliá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk