menu

Családireceptkönyv.hu

MILLE FEUILLE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag réteslap (bolti),
cukor,
víz.
Hozzávalók a krémhez:
500 ml tej,
vanília aroma tetszés szerint,
3 tojás sárgája,
125 g cukor,
10 g keményítő,
50 g liszt,
100 g vaj.

Elkészítés:


Tegyük a réteslapokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy kevés vízzel kenjük meg és szórjuk meg cukorral, ezután pedig takarjuk le sütőpapírral és tegyünk rá egy tepsit. Nyomjuk meg egy kicsit a réteslap tetejére helyezett tepsit, így nem fog megnőni a réteslap sütés közben. Süssük 15 percig előmelegített sütőben 200 fokon. Vegyük ki a tepsit, húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, majd fordítsuk meg a tésztát. Szórjuk meg cukorral, fedjük be a sütőpapírral és tegyük rá a tepsit, 10 percre tegyük még vissza a sütőbe.

Készítsük el a krémet: tegyünk fel főni 350 ml tejet, közben a tojás sárgáját keverjük ki egy habverőt használva a cukorral és a vaníliával, majd lassan öntsük hozzá a megmaradt (150 ml) szoba hőmérsékletű tejet és keverjük össze. Öntsük ezt a keveréket a felfőtt tejhez és addig kavarjuk, ameddig sűrű krémet kapunk.

Vágjuk el a megsült réteslapot 3 egyforma darabra. Az egyik lapot hagyjuk egyben, a másik kettő lapot vágjuk 5 egyforma szeletre, így nem lesz nehéz a sütemény szeletelése. Az alsó lapot kenjük meg a krém felével, fedjük be 5 felszeletelt lappal, a maradék krémet kenjük rá és tegyük a tetejére a megmaradt 5 tésztaszeletet. A torta tetejét kenjük meg a megmaradt krémmel, vagy vonjuk be olvasztott fehér-, vagy étcsokoládéval. Díszíthetjük porcukorból és kevés vízből készített cukormázzal, amire csorgathatunk egy kevés olvasztott csokoládét, vagy kakaóporból és kevés vízből készített glazúrt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tegyük a tortát egy éjszakára a hűtőbe, majd másnap szeleteljük.

MILLE FEUILLE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Valéria
Kókuszos krémes
Kókuszos krémes

20x30 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral,a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük,óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a lisztet. Az e...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sztracsatella sütés nélkül
Sztracsatella sütés nélkül

a tojások sárgáját elkeverjük a búzadarával+ cukorral az 1 liter tejben megfőzzük . -ha..kihűlt -összedolgozzuk a margarinnal -a tejszint kemény habbá verjük,belereszelj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Mónika
Üdítős szelet
Üdítős szelet

Tészta: A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. A lisztbe belevegyítjük a kakaót és a sütőport. A tojásos cukorhoz hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet. A tojásfehérjékből ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Tejszínes joghurtos-csokis krémes  Forrás: http://we
Tejszínes joghurtos-csokis krémes Forrás: http://we

A piskótához a tojásokat kettéválasztottam. A fehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, egyenként hozzáadtam a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákevertem a sütőporral elkeve...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk