Családireceptkönyv.hu

Hólabda recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

8 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
8 evőkanál víz (forró)
40 dkg porcukor
25 dkg búzaliszt (BL55)
2 evőkanál kakaópor - holland
1 db sütőpor

A krémhez

7.5 dl 1,5%-os tej
7.5 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
30 dkg porcukor
1 db vaníliás cukor - bourbon
30 dkg vaj
1 evőkanál rum - 80%-os

Az oldalára

10 dkg kókuszreszelék

A tetejére

100 g tejcsokoládé
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:



1
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
2
A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, meleg vizet, ezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós-sütőporos lisztet.
3
A legvégén fakanállal hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabot.
4
Sütőpapírral bélelt kb. 23*32 cm-es tepsibe tesszük. Kb. 30-40 perc alatt megsül, előmelegített sütőben (alul felül sütés) 180 C-on. Ha megemelkedett, akkor leveszem 160 C-ra. Ha megsült, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
5
A krémet míg sül a tészta elkészítjük: a tejhez hozzáadjuk a lisztet, majd felfőzzük addig amíg jól besűrűsödik. Megvárjuk amíg teljesen kihűl.
6
A cukrokat a vajjal, rummal közben kikeverjük és a kihűlt masszához adjuk.
7
A kiszaggatott tésztát ketté vágjuk, közepét megkenjük krémmel, majd az oldalát is és beleforgatjuk kókuszreszelékbe.
8
Tetejére gőz felett olvasztott tejcsokoládéból és olajból készült csokimázt teszünk.
9
A tészta szélét és a sallangokat apró darabokra csipkedjük és összekeverjük a maradék krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Így még kókuszgolyót is készíthetünk levezetés képpen. :)

Hólabda recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsom szelet
Paradicsom szelet

A tésztához valókat összegyúrjuk. A lisztet óvatosan adagoljuk, annyi szükséges, amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen. Ezután 3 egyenlő részre osztjuk és egyenként tégl...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Detvai nagymama mandulása
Detvai nagymama mandulása

15 dkg vajat, 15 dkg porcukorral, 15 dkg őrölt mandulát, 7 dkg réteslisztet, 4 tojás felvert fehérjét habosra keverjük, zsírozott tepsiben 10 percig sütjük. 15 dkg porcukrot + a 4...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erdélyi raffaello szelet
Erdélyi raffaello szelet

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kókuszos (fehér) tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel fényes kemény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk