A tésztához
8 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
8 evőkanál víz (forró)
40 dkg porcukor
25 dkg búzaliszt (BL55)
2 evőkanál kakaópor - holland
1 db sütőpor
A krémhez
7.5 dl 1,5%-os tej
7.5 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
30 dkg porcukor
1 db vaníliás cukor - bourbon
30 dkg vaj
1 evőkanál rum - 80%-os
Az oldalára
10 dkg kókuszreszelék
A tetejére
100 g tejcsokoládé
2 evőkanál étolaj
1
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
2
A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, meleg vizet, ezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós-sütőporos lisztet.
3
A legvégén fakanállal hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabot.
4
Sütőpapírral bélelt kb. 23*32 cm-es tepsibe tesszük. Kb. 30-40 perc alatt megsül, előmelegített sütőben (alul felül sütés) 180 C-on. Ha megemelkedett, akkor leveszem 160 C-ra. Ha megsült, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
5
A krémet míg sül a tészta elkészítjük: a tejhez hozzáadjuk a lisztet, majd felfőzzük addig amíg jól besűrűsödik. Megvárjuk amíg teljesen kihűl.
6
A cukrokat a vajjal, rummal közben kikeverjük és a kihűlt masszához adjuk.
7
A kiszaggatott tésztát ketté vágjuk, közepét megkenjük krémmel, majd az oldalát is és beleforgatjuk kókuszreszelékbe.
8
Tetejére gőz felett olvasztott tejcsokoládéból és olajból készült csokimázt teszünk.
9
A tészta szélét és a sallangokat apró darabokra csipkedjük és összekeverjük a maradék krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Így még kókuszgolyót is készíthetünk levezetés képpen. :)
Elkészítése: A pudingot a cukorral és a tejjel krémesre keverjük. A mascarponét hozzáadjuk. A habot felverjük és belekeverjük a habfixet, majd a pudingos krémhez kavarjuk. A má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: a gesztenyemasszát összekeverjük a rummal, belekeverjük kekszet a margarint és a cukrot. Egy közepes tepsi aljára nyomkodjuk. Erre jön a krém. A pudingot a tejben megfőzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, majd világos lapokat sütünk belőlük. ♥A krémhez a lisztet és 1 ek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral és a vízzel kikeverjük, majd a két masszát óvatosan összekeverjük a sütőportos, diós, reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű