A tésztához
8 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
8 evőkanál víz (forró)
40 dkg porcukor
25 dkg búzaliszt (BL55)
2 evőkanál kakaópor - holland
1 db sütőpor
A krémhez
7.5 dl 1,5%-os tej
7.5 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
30 dkg porcukor
1 db vaníliás cukor - bourbon
30 dkg vaj
1 evőkanál rum - 80%-os
Az oldalára
10 dkg kókuszreszelék
A tetejére
100 g tejcsokoládé
2 evőkanál étolaj
1
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
2
A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, meleg vizet, ezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós-sütőporos lisztet.
3
A legvégén fakanállal hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabot.
4
Sütőpapírral bélelt kb. 23*32 cm-es tepsibe tesszük. Kb. 30-40 perc alatt megsül, előmelegített sütőben (alul felül sütés) 180 C-on. Ha megemelkedett, akkor leveszem 160 C-ra. Ha megsült, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
5
A krémet míg sül a tészta elkészítjük: a tejhez hozzáadjuk a lisztet, majd felfőzzük addig amíg jól besűrűsödik. Megvárjuk amíg teljesen kihűl.
6
A cukrokat a vajjal, rummal közben kikeverjük és a kihűlt masszához adjuk.
7
A kiszaggatott tésztát ketté vágjuk, közepét megkenjük krémmel, majd az oldalát is és beleforgatjuk kókuszreszelékbe.
8
Tetejére gőz felett olvasztott tejcsokoládéból és olajból készült csokimázt teszünk.
9
A tészta szélét és a sallangokat apró darabokra csipkedjük és összekeverjük a maradék krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Így még kókuszgolyót is készíthetünk levezetés képpen. :)
26 cm átmérőjű tortaformában hagyományos módon sütök két kakaós tortalapot. Ha kihűltek, mindkettőt kettévágom. 8 egész tojást 30 dkg kristálycukorral gőz felett megfőzök álland...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat össze gyúrjuk és kis golyókat formálunk, majd a két végét össze keskenyítjük citrom formára. Ha egy kissé ragacsos a tészta pár kanál lisztet lehet hozzá adni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vadász szelet első lépéseként a tésztához a vajat és a mézet egy kicsi lábasban összeolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy robotgép segítségével enyhén ragadós tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a mézzel vagy édesítővel habbá verjük. Hozzáadjuk a kakaót és a keményítőt (a keményítő elhagyható, próbáltam keményítővel és nélküle is. Az egyetlen különbség a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű