menu

Családireceptkönyv.hu

Juliska szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta
Diós tészta
5 db tojás
200 g cukor
1 cs vaníliás cukor
175 g csokoládé, jó minőségű
100 g dió, finomra darálva
Krém
300 ml tej
5 ek liszt
150 g vaj, szobahőmérsékletű
150 g cukor
2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:


♥ Leveles tészta lapok
22 x 33 cm-es tepsi hátán süssünk egy lapot, a sütemény tetejéhez a leveles tésztából, előmelegített sütőben 185 °C hőmérsékleten kb. 10 perc alatt (aranysárga).
Hagyjuk hűlni néhány percig, majd óvatosan vágjuk fel 25 darabra (4 vágás függőlegesen és 4 vízszintesen).
A 2. leveles tészta lappból lesz az alja, ezt csak félig süssük ki, 175 °C-on 5 perc alatt. Tegyük félre a tepsiben.
♥ Diós tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgájákat keverjük a cukorral és 1 cs vaníliás cukorral krémesre. A csokoládét olvasszuk fel vízgőzön, adjuk hozzá a tojássárgájás keverékhez. Öntsük hozzá a diót, keverjük össze, majd óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot is.
Öntsük a diós tésztát a félig sült leveles tészta tetejére, süssük előmelegített 190 °C hőmérsékletű sütőben kb. 20- 30 percig (tűpróba), hagyjuk teljesen lehűlni.
♥ A krémhez 5 ek lisztet keverjünk el kb. 0,5 dl tejjel. A maradék tejet forraljuk fel, és állandó keverés közben csurgassuk hozzá a lisztes tejet. Folyamatos keverés közben sűrítsük be. Vegyük le a tűzről, hűtsük le. A vajat keverjük krémesre a cukorral és a vaníliával.
Keverjük össze a lehűlt lisztes keverékkel. (Pici rummal meglehet bolondítani.)

Kenjük rá a krémet a kihűlt tésztára, a tetejére tegyük rá a felvágott leveles tészta lapokat, szórjuk meg porcukorral.
Min. 3 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Juliska szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rigó Jancsi muffin
Rigó Jancsi muffin

A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és t...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Indiáner – Indusfánk
Indiáner – Indusfánk

A tojássárgákat kevés liszttel és 1/2 dl vizel simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot, majd az elkevert tojássárgákat és utoljá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellás krémes
Karamellás krémes

A tésztához összegyúrunk mindent és kb fél órát pihentetjük. 4 felé vágjuk és kisodorjuk egyenként a lapokat. - Én , 160 fokon sütöttem 20 percig - A megsült lapokat hagyjuk...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Mézes krémes tej tojás és gluténmentesen
Mézes krémes tej tojás és gluténmentesen

Elkészítem a krémet először. A mandulás rizstejben felfőzöm a rizslisztet, egyszerre teszem bele őket, és habverővel keverem. Akkor jó mikor a tej felforrt és besűrűsödik a riz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk