1 csomag leveles tészta
Diós tészta
5 db tojás
200 g cukor
1 cs vaníliás cukor
175 g csokoládé, jó minőségű
100 g dió, finomra darálva
Krém
300 ml tej
5 ek liszt
150 g vaj, szobahőmérsékletű
150 g cukor
2 cs vaníliás cukor
♥ Leveles tészta lapok
22 x 33 cm-es tepsi hátán süssünk egy lapot, a sütemény tetejéhez a leveles tésztából, előmelegített sütőben 185 °C hőmérsékleten kb. 10 perc alatt (aranysárga).
Hagyjuk hűlni néhány percig, majd óvatosan vágjuk fel 25 darabra (4 vágás függőlegesen és 4 vízszintesen).
A 2. leveles tészta lappból lesz az alja, ezt csak félig süssük ki, 175 °C-on 5 perc alatt. Tegyük félre a tepsiben.
♥ Diós tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgájákat keverjük a cukorral és 1 cs vaníliás cukorral krémesre. A csokoládét olvasszuk fel vízgőzön, adjuk hozzá a tojássárgájás keverékhez. Öntsük hozzá a diót, keverjük össze, majd óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot is.
Öntsük a diós tésztát a félig sült leveles tészta tetejére, süssük előmelegített 190 °C hőmérsékletű sütőben kb. 20- 30 percig (tűpróba), hagyjuk teljesen lehűlni.
♥ A krémhez 5 ek lisztet keverjünk el kb. 0,5 dl tejjel. A maradék tejet forraljuk fel, és állandó keverés közben csurgassuk hozzá a lisztes tejet. Folyamatos keverés közben sűrítsük be. Vegyük le a tűzről, hűtsük le. A vajat keverjük krémesre a cukorral és a vaníliával.
Keverjük össze a lehűlt lisztes keverékkel. (Pici rummal meglehet bolondítani.)
Kenjük rá a krémet a kihűlt tésztára, a tetejére tegyük rá a felvágott leveles tészta lapokat, szórjuk meg porcukorral.
Min. 3 órára tegyük hűtőszekrénybe.
A leveles tésztát elfelezzük, külön- külön tepsi hátoldalán megsütjük. Az egyiket négyzetekre vágjuk, majd még átlósan el is felezzük őket. Az egyben maradt lapra rákenjük az aláb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 részre, sütni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet az olajjal felforraljuk. Hozzáöntjük a lisztet és addig hevítjük ,míg a liszt az olajos vizet fel nem veszi és az egész el nem válik az edény falától Tegyük át egy fém edé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük,hozzá a porcukor,kakaópor, szódabikarbónával elkevert liszt,tojássárga. Sütőpapíros tepsibe öntjük és 200'C-os sütőben 30 perc alatt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes