Családireceptkönyv.hu

Juliska szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta
Diós tészta
5 db tojás
200 g cukor
1 cs vaníliás cukor
175 g csokoládé, jó minőségű
100 g dió, finomra darálva
Krém
300 ml tej
5 ek liszt
150 g vaj, szobahőmérsékletű
150 g cukor
2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:


♥ Leveles tészta lapok
22 x 33 cm-es tepsi hátán süssünk egy lapot, a sütemény tetejéhez a leveles tésztából, előmelegített sütőben 185 °C hőmérsékleten kb. 10 perc alatt (aranysárga).
Hagyjuk hűlni néhány percig, majd óvatosan vágjuk fel 25 darabra (4 vágás függőlegesen és 4 vízszintesen).
A 2. leveles tészta lappból lesz az alja, ezt csak félig süssük ki, 175 °C-on 5 perc alatt. Tegyük félre a tepsiben.
♥ Diós tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgájákat keverjük a cukorral és 1 cs vaníliás cukorral krémesre. A csokoládét olvasszuk fel vízgőzön, adjuk hozzá a tojássárgájás keverékhez. Öntsük hozzá a diót, keverjük össze, majd óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot is.
Öntsük a diós tésztát a félig sült leveles tészta tetejére, süssük előmelegített 190 °C hőmérsékletű sütőben kb. 20- 30 percig (tűpróba), hagyjuk teljesen lehűlni.
♥ A krémhez 5 ek lisztet keverjünk el kb. 0,5 dl tejjel. A maradék tejet forraljuk fel, és állandó keverés közben csurgassuk hozzá a lisztes tejet. Folyamatos keverés közben sűrítsük be. Vegyük le a tűzről, hűtsük le. A vajat keverjük krémesre a cukorral és a vaníliával.
Keverjük össze a lehűlt lisztes keverékkel. (Pici rummal meglehet bolondítani.)

Kenjük rá a krémet a kihűlt tésztára, a tetejére tegyük rá a felvágott leveles tészta lapokat, szórjuk meg porcukorral.
Min. 3 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Juliska szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós-vaniliás sütemény
Diós-vaniliás sütemény

Diós-vaníliás szelet A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből sűrű pudingot főzünk. Amikor langyosra hűlt, apránként belekeverjük a vajat. Félretesszük, néha átforgatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fagyi szelet (Andi receptje)
Fagyi szelet (Andi receptje)

♥ Tészta A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral keverjük simára, adjuk hozzá a darált diót, és a sütőporral valamint a sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjét verjük habbá,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kókuszos kocka
Kókuszos kocka

Először a krémet készítjük el, hogy kissé hűlni tudjon. A tejet lábosba töltjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, a cukrot, a sót és a tojás sárgáját. Lassú tűzön állandóan kevergetve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós szalalkális krémes recept
Omlós szalalkális krémes recept

A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tep...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk