Családireceptkönyv.hu

VANILIAKRÉM


Írta:

Elk. idő: 30 PERC
Adag: 2-3
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


350 g vaj
2 tojássárgája
300 g cukor
200 ml tej
2 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál rumaroma

Elkészítés:


A tejet öntsük egy edénybe és adjuk hozzá a felvert tojássárgáját, tegyük bele a cukrot és a vaníliás cukrot, lassú tűzön kezdjük el főzni. Folyamatosan kavargassuk, nagyjából 3 percig főzzük. Folyékony lesz, de mikor összekeverjük a vajjal, megdermed. Fontos, hogy ne főzzük tovább, mint 3 perc, különben a cukor miatt darabos lehet. Vegyük le a tűzhelyről, takarjuk le alufóliával és hagyjuk hűlni, amíg szoba hőmérsékletű lesz. A vajat kavarjuk habosra és öntsük hozzá a krémet, adjunk hozzá 1 teáskanál rumaromát és keverjük össze. Már kész is a krém.

VANILIAKRÉM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsuzsi szelet
Zsuzsi szelet

A tésztához a vajat a mézzel és a cukorral megolvasztjuk, majd a tojásokkal és az összekevert száraz hozzávalókkal együtt tésztává gyúrjuk. Mint minden mézes tésztát, ezt is jó pih...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Képviselőfánk
Képviselőfánk

A vizet a zsiradékkal együtt, megfelelő nagyságú fazékban (1,5, 2 literes) feltesszük főni; amikor forr, megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és amikor erőteljesen forr, egyszerre bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Anya
Kráter
Kráter

Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és vizes kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot. Megsütjük. ½ l tejfölt 4 ek porcukorral és egy vaníliás cukorral elkeverünk és a forró s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk