350 g vaj
2 tojássárgája
300 g cukor
200 ml tej
2 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál rumaroma
A tejet öntsük egy edénybe és adjuk hozzá a felvert tojássárgáját, tegyük bele a cukrot és a vaníliás cukrot, lassú tűzön kezdjük el főzni. Folyamatosan kavargassuk, nagyjából 3 percig főzzük. Folyékony lesz, de mikor összekeverjük a vajjal, megdermed. Fontos, hogy ne főzzük tovább, mint 3 perc, különben a cukor miatt darabos lehet. Vegyük le a tűzhelyről, takarjuk le alufóliával és hagyjuk hűlni, amíg szoba hőmérsékletű lesz. A vajat kavarjuk habosra és öntsük hozzá a krémet, adjunk hozzá 1 teáskanál rumaromát és keverjük össze. Már kész is a krém.
A hozzávalókat összevegyítem. 5 percig, gőz felett habosra keverem, még melegen hozzáadom a lisztet. 4 cipót formálok. 15 percig pihentetem, vékonyra kinyújtom és a tepsi hátulján,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes. A tűzön lévő serpenyőbe tegye a tejet, a mézet, a vajat, a tojást és a cukrot, és mindig keverje össze. 2. Miután a cukor megolvadt, öntsük a liszthez, tegyük a citrommal kiolto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=949366028526771&set=pcb.766581103492067&type=3&theater . Kb. ha 1 liter tejből csinálom, akkor 6-7 evőkanállal. Ha marad krém, mindig lefa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük, két részre osztjuk, fóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap egy tepsis sütőpapírral kibélelünk (30x40 cm-es),...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz