350 g vaj
2 tojássárgája
300 g cukor
200 ml tej
2 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál rumaroma
A tejet öntsük egy edénybe és adjuk hozzá a felvert tojássárgáját, tegyük bele a cukrot és a vaníliás cukrot, lassú tűzön kezdjük el főzni. Folyamatosan kavargassuk, nagyjából 3 percig főzzük. Folyékony lesz, de mikor összekeverjük a vajjal, megdermed. Fontos, hogy ne főzzük tovább, mint 3 perc, különben a cukor miatt darabos lehet. Vegyük le a tűzhelyről, takarjuk le alufóliával és hagyjuk hűlni, amíg szoba hőmérsékletű lesz. A vajat kavarjuk habosra és öntsük hozzá a krémet, adjunk hozzá 1 teáskanál rumaromát és keverjük össze. Már kész is a krém.
A zsemléket előző nap felszeleteljük kb 1 cm-es szeletekre és hagyjuk megszikkadni. Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeljük és a margarinon cukorral és fahéjjal ízesítve megpá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat keverjük ki a cukorral, a vízzel, és az olajjal. Majd kavarjuk hozzá a sütőporos, lisztes, kakaós keveréket. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig. A...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát, és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű