Családireceptkönyv.hu

Narancsos turókocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt
• 25 dkg vaj
• 15 dkg porcukor
• 2 egész tojás
• 2 teáskanál sütőpor
• 3 evőkanál kakaópor
A túrós krémhez
• 50 dkg túró
• 5 dkg olvasztott vaj
• 15 dkg porcukor
• 3 egész tojás
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 1 evőkanál citromlé
• 3-4 turmixolt narancs

Elkészítés:


A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül összedolgozzuk a lisztes keverékkel. A krémhez a túrót a porcukorral, citromlével, tojásokkal és a pudingporral krémesre kavarjuk, majd beledolgozzuk a megolvasztott vajat és a turmixolt narancsokat.
A tészta felét a sütőpapíros tepsibe nyomkodjuk. A krémet a tésztára simítjuk, és a maradék tésztát ráfektetjük a masszára. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 35-40 percig sütjük.

Narancsos turókocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Havasi gyopár
Havasi gyopár

Gyúrjuk össze és hagyjuk pihenni,míg a barna tészta dermed Krém : 6 dl tejben 2 cs vaníliás pudingot megfőzünk a szokásos módon. Mikor kihűlt keverjünk hozzá 25 dkg Rámát,2 cs v...

Elkészítési idő: Másfél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mascarpone házilag
Mascarpone házilag

A házi vajkrémünknél leírt módon a tejfölt bele kell borítani egy sűrű szövésű anyagba. Ez lehet textil pelenka, konyharuha, egy lepedő darab, vagy bármilyen másik anyag. Sokan gyó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Képviselőfánk
Képviselőfánk

1. Azzal kezdem, hogy bekapcsolom a sütőt 225 fokra, gáz esetében a maximumra. Amíg felmelegszik, addig előkészítem a tésztát. 2. Odateszem egy fazékban a vizet, olajat, sót, vaní...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi raffaello recept
Erdélyi raffaello recept

Elkészítése: A kókuszos tészta elkészítése: A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk