Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál méz
- 5 evőkanál tej
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 db tojás
Krém:
- 0,5 l tej
- 12 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
A krémet elfelezzük. Az egyik felébe 1 csomag vaníliás cukor, a másik felébe 3 dkg kakaópor teszünk.
A tetejére 10 dkg csoki.
Način pripreme: Keks, mleko, 200 grama sitnog šećera, kakao i 2 kašike pekmeza rukom dobro izmešati i podeliti na dva dela. Razviti kore pomoću folije pa premazati filom. FilČ 1...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűAz eper 3/4-ét megtisztítom, a szemeket felezem, megszórom két evőkanál cukorral, ráfacsarom a citrom levét, elkeverem és állni hagyom, míg elkészítem a krémet. Ugyanúgy választom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 4 rész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjét mély tálban, 1 evőkanálnyi porcukorral verd kemény habbá. Amikor a hab kezd keményedni, lassanként add hozzá a maradék porcukrot. A habba szórd bele apránként...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz