menu

Családireceptkönyv.hu

Diós-citromos finomság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


piskótához:
60 g kristálycukor,6 tojásfehérje,160 g porcukor,160 g dió.

krémhez:
500 ml tej,160 g cukor,6 tojássárgája,4 evőkanál keményítő,1 citrom, 250 ml 35%-os habtejszín.

bevonathoz:
60 g étcsokoládé,40 ml tejszín,1 evőkanál konyak (kihagyható).

Elkészítés:


A diót ledaráljuk és a porcukorral elkeverjük. Kézi robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a kristálycukorral, hozzáadjuk a diót, lassan összekeverjük. Egy 20 – 22 cm átmérőjű tortaformába sütőpapírt teszünk és beleöntjük az elkészített masszát. Eligazítjuk, hogy egyenletes legyen, kb. 1 cm vastagságú. Előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 percig sütjük. A megsült tortalapot keresztben kettévágjuk így két tortalapunk lesz. A lehullott piskótadarabokat, díszítésre használjuk.

Krém: összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, a tejjel és a keményítővel, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és főzni kezdjük. Egy habverővel kavargatva lassú tűzön simára főzzük. Amikor elkészült levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a citromlét, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt habbá verjük, a kihűtött krémhez keverjük.

Bevonat: Egy edényben melegítsünk fel 40 ml tejszínt és tegyük bele a csokoládét, amikor felolvadt, vegyük le a tűzhelyről, hagyjuk hűlni és keverjük hozzá a konyakot.

A két lapot kenjük meg a csokoládés bevonattal és hagyjuk félórát a hűtőszekrényben pihenni. Tegyük az első torta lapot, egy kapcsos formába és helyezzük rá a krémnek a felét, tegyük rá a második tortalapot, ennek a tetejére pedig a megmaradt krémet és egyenletesen kenjük el. A torta tetejét díszítsük a lehullott piskótadarabokkal. Tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Mielőtt szeleteljük, vegyük le a kapcsos formát, a tetejét szórjuk meg porcukorral

Diós-citromos finomság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
ALMÁS KRÉMES
ALMÁS KRÉMES

A tepsi-nagyságú alufóliát megkenünk margarinnal, a tepsit kibéleljük vele. Belerakjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott almát. Tetszés szerint, tehetünk rá aszalt gyümölcs...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Lengyel szelet
Lengyel szelet

A tészta hozzávalóiből 3 lapot sütök A krémet elkészítem a fentiek szerint. Az 1/3 részébe keverem a kókuszreszelék felét A 2/3 részébe keverem a kakaóport Összeállítás: Lap+k...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar mignon fondan
mignon fondan

Hozzávalók egy 24 cm-es torta bevonásához 250 g kristálycukor 130 ml víz 1 kávéskanál 20%-os ecet Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 10 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej szelet
Madártej szelet

A tészta : 8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük. A krém : 8 tojás sárgájá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk