Családireceptkönyv.hu

Áfonyás sajttorta


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaphoz:
200 g darált keksz
100 g olvasztott vaj

A krémhez:
600 g krémsajt
100 g porcukor
3 dl habtejszín
2 tk vanília esszencia
300 g áfonya
100 g kristálycukor
3 zselatinlap

Elkészítés:


Egy serpenyőben 3 ek vizet felforralunk a kristálycukorral. Addig kavargatjuk, míg a cukor el nem olvad, és szirup sűrűségűvé nem kezd válni. Ekkor beleforgatjuk az áfonyát. Csak 1-2 percig, épp csak, hogy átjárja a cukorszirup őket, és egy kis színt adjon az áfonya a szirupnak. 2 perc után elkezdenek szétfőni az áfonyák. Szűrjük le a gyümit a szirupból, és tegyük félre hűlni.
A vajat olvasszuk meg, a kekszet pedig aprítsuk por állagúra. Alaposan keverjük össze.
Vajazzuk ki a tortaforma oldalát és az alját is.
A kekszes masszát oszlassuk el a tortaforma alján, és alaposan nyomkodjuk le egy habkártya vagy egy pohár segítségével. Félórára tegyük hűtőbe.
A zselatint 5 percre áztassuk hideg vízbe, majd pici vízzel kis lángon olvasszuk fel.
A krémsajtot a porcukorral és a vanília esszenciával simára keverjük, hozzáadjuk a zselatint majd szilikonos lapáttal beleforgatjuk a felvert tejszín habját is.
Az áfonya felét is óvatosan adjuk hozzá a krémsajtos masszához, és simítsuk a kekszes alapra. Alufóliával fedjük le, és 1 éjszakára tegyük hűtőbe.
Tálalás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből, kapcsoljuk le róla a formát. Locsoljuk meg az áfonyasziruppal, és szórjuk meg a tetejét a maradék áfonyával.

Trükkök, tippek, praktikák:


tepsi mérete: 22 cm

Áfonyás sajttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar epres-mascarponés piskótatekercs
epres-mascarponés piskótatekercs

Piskótát sütünk az ismert módon. Tepsiben vagy szögletes alakú sütőformában megsütjük. Ha kisült még forrón lisztezett konyharuhával feltekerjük. A krémhez az epreket megmossuk,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos csupa-csoki-csoda(talán)
Habos csupa-csoki-csoda(talán)

1. Előmelegítjük a sütőt 350 ° C / 180 ° C. 2. Egy nagy tálban keverjük össze a brownie mix, tojás, olaj, és a víz, amíg krémes lesz. 3. Öntsük a brownie tésztát egy sütőpapírral...

Elkészítési idő: 1 óra+hűtés
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Csokoládés pite
Csokoládés pite

A tészta hozzávalóit egy tálba mérve gyúrjuk omlós tésztává, és béleljünk ki vele egy 20 cm átmérőjű piteformát. 180 fokos sütőben süssük 8-10 percig. A krémhez a tojássárgáját, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk