Az alaphoz:
200 g darált keksz
100 g olvasztott vaj
A krémhez:
600 g krémsajt
100 g porcukor
3 dl habtejszín
2 tk vanília esszencia
300 g áfonya
100 g kristálycukor
3 zselatinlap
Egy serpenyőben 3 ek vizet felforralunk a kristálycukorral. Addig kavargatjuk, míg a cukor el nem olvad, és szirup sűrűségűvé nem kezd válni. Ekkor beleforgatjuk az áfonyát. Csak 1-2 percig, épp csak, hogy átjárja a cukorszirup őket, és egy kis színt adjon az áfonya a szirupnak. 2 perc után elkezdenek szétfőni az áfonyák. Szűrjük le a gyümit a szirupból, és tegyük félre hűlni.
A vajat olvasszuk meg, a kekszet pedig aprítsuk por állagúra. Alaposan keverjük össze.
Vajazzuk ki a tortaforma oldalát és az alját is.
A kekszes masszát oszlassuk el a tortaforma alján, és alaposan nyomkodjuk le egy habkártya vagy egy pohár segítségével. Félórára tegyük hűtőbe.
A zselatint 5 percre áztassuk hideg vízbe, majd pici vízzel kis lángon olvasszuk fel.
A krémsajtot a porcukorral és a vanília esszenciával simára keverjük, hozzáadjuk a zselatint majd szilikonos lapáttal beleforgatjuk a felvert tejszín habját is.
Az áfonya felét is óvatosan adjuk hozzá a krémsajtos masszához, és simítsuk a kekszes alapra. Alufóliával fedjük le, és 1 éjszakára tegyük hűtőbe.
Tálalás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből, kapcsoljuk le róla a formát. Locsoljuk meg az áfonyasziruppal, és szórjuk meg a tetejét a maradék áfonyával.
tepsi mérete: 22 cm
Bounty szelet elkészítése: A lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást, és összegyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a tejből, a cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, majd félrerakjuk kicsit hűlni. Ezután megfelezzük a leveles tésztát, és az egyik felét lisztezett felületen kinyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagából piskótát készítünk, 180 fokon megütjük. A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a citromhéját, majd az előre összetört túrót. Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk. Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű