50 dkg gesztenye
5-6 dkg vaj
Vanília vagy rumaroma
-----------------------------------------------------------------
1 zacskó főzős van. puding
2-3 kanál cukor vagy xillit
3 dl tej (plusz egy kevés a puding elkeveréséhez)
-----------------------------------------------------------------
2 dl tejszín
Kevés cukor, vagy édesítő
1 csomag habfixáló
Néhány darab (kb. 10) babapiskóta
Kevés krémlikőr + kávé
---------------------------------------------------------
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
1-2 evőkanál tejszín
Egy őzgerincformát, frissentartó fóliával kibélelünk.
A gesztenyét, a vajat, az aromát villával összetörjük, majd elektromos keverőgéppel egyneművé keverjük.
Kanál segítségével, egyenletesen belenyomkodjuk a formába.
A tejet kevés cukorral felforraljuk, és a simára kevert pudingot hozzáadjuk, megfőzzük.
Kihűtjük. (Hideg vízbe állítjuk az edényt és gyakran megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.)
A tejszínt felverjük a porcukorral – félig -, hozzáadjuk a habfixálót és tovább verjük, a kívánt keménységig.
A már kihűlt pudinggal összekeverjük. (A habverő alacsony fokozatát használtam.)
Belesimítjuk – az addig hűtőben tartott – gesztenyés őzgerincbe.
A babapiskótákat – hirtelen – beleforgatjuk a krémlikőr-kávé keverékébe, és felsorakoztatjuk őket a krém tetején.
A forma oldalán kilógó (vagy, ha nem lóg ki, akkor újat vágunk) fóliával betakarjuk és 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálcára fordítjuk, lehúzzuk róla a fóliát és megolvasztott csoki, vaj, tejszín keverékével, és gyümölccsel (el is maradhat) díszítjük. Ismét hűtőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen.
A tészta elkészítéséhez a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.Utána a vaníliás cukrot, a sütőport és a pudingport összekeverjük a tojássárgákkal. A két krémet lazán, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A tojások sárgáját 6 evőkanál vízzel és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojások fehérjét a másik hat kanál ví...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűFőzd le a kávét, és hagyd hűlni. A csokoládét törd össze egészen finomra, vagy reszeld le. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd össze a mascarponéval és a porcukorral. Dolg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű