A tésztához:
10 tojás
4 ek hideg víz
200 g cukor
1 cs vaníliás cukor
200 g liszt
1 tk sütőpor
3 evő kanál mák ,darálatlan
A krémhez:
6 dl tej
2 csomag tejszín izű puding
fél kocka ráma
3 evő kanál cukor
50 dkg alma
1 kis kanál fahéj
A tetejére:
fél csomag tortabevonó
gy tepsi alját vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára.
A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.
Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk és hozzá adjuk a mákot.
A masszát 3 részre osztjuk és mindegyiket külön megsütjük, előmelegített sütőben.
A krémhez az almát meghámozzuk és lereszeljük, nagyon kinyomkodjuk a levéből ,és 2 kanál cukorral, 1 kis kanál fahéjjal 5 perc alatt össze főzzük.
A pudingot 2 kanál cukorral kevés tejjel csomómentesre elkeverjük, a maradék tejet a rámával tűzre tesszük hozzá adjuk a pudingot és állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
Megkenjük a lapokat előbb az alma tölteléket, utána krém, még el nem fogy, a tetejét is megkenjük vékony krémmel.
A torta bevonót gőz felett megolvasztjuk és fogpiszkáló segítségével mintát húzunk a tetejére.
Home Torturi Tort Tiramisu Tort Tiramisu Un desert usor si rafinat...cu siguranta o sa va placa! loading... Ingrediente: 2 cutii cu mascarpone (a cate 250 g)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 piskóta Sütök két kakaós piskótalapot. A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel, s hozzáadom az átszitált lisztet, a kakaóport, a sütőport, majd a tojásfehérje kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ Leveles tészta lapok 22 x 33 cm-es tepsi hátán süssünk egy lapot, a sütemény tetejéhez a leveles tésztából, előmelegített sütőben 185 °C hőmérsékleten kb. 10 perc alatt (aranysá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes