Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Párizsi krémes piskótatekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók kb. 30 x 40 cm-es tepsihez
a piskótához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál olaj
6 evőkanál cukor
egy csipet só
a párizsi krémhez:
2 dl tejszín
20 dkg cukor
25 dkg vaj
10 dkg cukrozatlan kakaópo

Elkészítés:


A krémhez összefőzzük a cukrot a tejszínnel. 3-4 percig forraljuk, majd beletesszük a vajat.
3-4 perc múlva levesszük a tűzről, és a beleszitált kakaóval simára keverjük. Hűtőben jól lehűtjük.

A piskótához a tojásokat robotgép táljába tesszük és a cukorral nagyon habosra verjük a legmagasabb fokozaton. A továbbiakban már nem a géppel, hanem kézi habverővel vagy fakanállal kanalanként hozzáadjuk a lisztet és az olajat, végül a csipetnyi sót.

A piskótamasszát sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon
kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Mikor megsült, a sütőpapírral együtt feltekerjük,
és kihűtjük.

A lehűlt krémet habverővel felhabosítjuk. A piskótáról eltávolítjuk a sütőpapírt, majd a krémmel megkenjük. Feltekerjük, szeleteljük és tálaljuk.

Párizsi krémes piskótatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alaprecept – Képviselőfánk- avagy égetett tészta
Alaprecept – Képviselőfánk- avagy égetett tészta

1. A vizet felforraljuk a sóval, cukorral és a vajjal/margarinnal. Egyszerre hozzáadjuk a lisztet (A), erőteljesen összekeverjük, és mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve csak a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Mimóza szelet
Mimóza szelet

A tésztához valókból négy lapot sütünk. Egyenként kisütjük őket. A főzött krémet és a margarinos krémet elkészítjük és összekeverjük. Összeállítása: Elsőlapot begkenjük lekvárr...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Klasszikus mézes krémes (Annuskám)
Klasszikus mézes krémes (Annuskám)

A krémhez a tejből és a búzadarából egy csipet sóval sűrű tejbegrízt főzünk. Félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSÍKOS KEKSZES KRÉMES
CSÍKOS KEKSZES KRÉMES

A cukrot, a kakaóport és a pudingport simára kikeverjük. Megfőzzük a kávét és ha kész a pudingporos keveréket simára keverjük vele. A tejet feltesszük forrni. Ha a tej felfo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk