Hozzávalók kb. 30 x 40 cm-es tepsihez
a piskótához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál olaj
6 evőkanál cukor
egy csipet só
a párizsi krémhez:
2 dl tejszín
20 dkg cukor
25 dkg vaj
10 dkg cukrozatlan kakaópo
A krémhez összefőzzük a cukrot a tejszínnel. 3-4 percig forraljuk, majd beletesszük a vajat.
3-4 perc múlva levesszük a tűzről, és a beleszitált kakaóval simára keverjük. Hűtőben jól lehűtjük.
A piskótához a tojásokat robotgép táljába tesszük és a cukorral nagyon habosra verjük a legmagasabb fokozaton. A továbbiakban már nem a géppel, hanem kézi habverővel vagy fakanállal kanalanként hozzáadjuk a lisztet és az olajat, végül a csipetnyi sót.
A piskótamasszát sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon
kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Mikor megsült, a sütőpapírral együtt feltekerjük,
és kihűtjük.
A lehűlt krémet habverővel felhabosítjuk. A piskótáról eltávolítjuk a sütőpapírt, majd a krémmel megkenjük. Feltekerjük, szeleteljük és tálaljuk.
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy lábasba mérjük, és elkezdjük melegíteni. Folyamatosan kevergetjük, vigyázzunk, nehogy odaégjen. Akkor van készen, ha karamellizálódik, és szép aranybarna színt k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű♥ TÉSZTA: A sütőt 185 fokra előmelegítjük. A liszteket egy nagy tálba kimérjük, majd hozzákeverjük a szalalkálit, a csipetnyi sót és a cukrot. A tejhez adjuk a mézet, beleütjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta: a tésztához valókat összegyúrjuk annyi tejjel, vagy lekvárral amitől összeáll a tészta. Betesszük a hűtőbe dermedni kb 1 órára. Krém: kevés tejjel csomómentesre keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű