Biskvit:
50 grama gotovog preliva za tortu
120 grama mekog putera
120 grama brašna
malo soli
7 jaja
150 grama šećera
30 grama kakao praha
Fil:
kesica želatina
80 grama šećera
300 grama pirea od jagoda
300 ml slatke pavlake
1 paketić vanilin šećera
Ukras:
10 polovina jagoda
1 kašika seckanih pistaća
1 kašika šećera u prahu
Način pripreme:
Gotov preliv za tortu otopiti u činiji sa vrućom vodom, pa ga rashladiti. Kremasto umutiti puter s malo soli i dodati rastopljen preliv. Mešati dok se puter i preliv ne sjedine u penastu masu. Zagrejati rernu na 200 stepeni. U zamućenu masu postepeno dodavati žumanca. Belanca mutiti sa šećerom, pa ih sa brašnom i kakao prahom dodati u penastu masu. Naneti smesu na pleh obložen papirom i peći 10 minuta. Biskvit izručiti na kuhinjsku krpu posutu šećerom i odmah ga smotati.
Pire od jagoda umutiti sa šećerom i želatinom pripremljenim prema uputstvu na kesici. U pire dodati pavlaku umućenu sa vanilin šećerom. Razmotani rolat namazati sa 3/4 fila, rasporediti komadiće jagoda i ponovo smotati. Hladiti oko 3 sata. Ukrasiti ostatkom fila, polovinama jagoda, pistaćima i prah šećerom.
A tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzákeverjük a habot, majd a lisztet. A tésztát papírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. Közép mele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztának valókból sütöttem egy piskótát, amit kihűlés után kettévágtam. A pudingporokat a tejben megfőztem cukroztam és hagytam hűlni. A margarint és a cukrot habo...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KözepesA tojásokból 2 db piskótát készítünk. Az egyiket kakaósan, ezért az abba szükséges lisztet3:2 arányban tegyük hozzá /3 ek. liszt-2 ek. kakaó por/. Sütés után, ha kihűlt mindkét la...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt is csak elkeverjük, nem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes