Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Puncsos mézes


Írta:

Elk. idő: 60
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

50 dkg liszt
6 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál méz
1 dl tejföl
Ezekből tésztát gyúrunk, és 4 lapot sütünk. A mézet folyékony állapotban kell a tésztához adni. A lapokat kb. 30-40 cm nagyságúra és 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a gázsütő tepsijében sütjük meg.

Krém:

6 dl tej
2 csomag puncs pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor


Elkészítés:


PUNCSOS MÉZES
2012.12.08. - Szerző Web Cukrászda



megosztása27
Nyomtatás • PDF • E-mail




Tészta:

50 dkg liszt
6 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál méz
1 dl tejföl
Ezekből tésztát gyúrunk, és 4 lapot sütünk. A mézet folyékony állapotban kell a tésztához adni. A lapokat kb. 30-40 cm nagyságúra és 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a gázsütő tepsijében sütjük meg.

Krém:

6 dl tej
2 csomag puncs pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
A tejet a pudingporral megfőzzük és hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral kikeverjük. Ha a puding kihűlt, a margarinnal összekeverjük. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a másik lapot. Megkenjük lekvárral, megint lap, majd a krém másik fele, és végül az utolsó lap.

A tetejére:

3 dl Hulala tejszínt habfixálóval felverünk, és a sütire simítjuk


Puncsos mézes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pöttyös mézes
Pöttyös mézes

A tésztához a liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat, felmelegítjük. Végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Egyikbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Narancsos mézes krémes
Narancsos mézes krémes

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 4...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Somlói galuska
Somlói galuska

◾️A piskótáknál a tojásokat elkezdjük kihabosítani (nem kell szétválasztani). ◾️Ha már kezd habosodni, hozzáadjuk az édesítőt és keményebb habbá verjük. ◾️Ezután hozzászitáljuk...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Házi francia krémes
Házi francia krémes

Melegítsük elő a sütőt 165 C-ra. 2 A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána könnyebb lesz vele dolgozni. A kih...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk