Tészta:
50 dkg liszt
6 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál méz
1 dl tejföl
Ezekből tésztát gyúrunk, és 4 lapot sütünk. A mézet folyékony állapotban kell a tésztához adni. A lapokat kb. 30-40 cm nagyságúra és 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a gázsütő tepsijében sütjük meg.
Krém:
6 dl tej
2 csomag puncs pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
PUNCSOS MÉZES
2012.12.08. - Szerző Web Cukrászda
megosztása27
Nyomtatás • PDF • E-mail
Tészta:
50 dkg liszt
6 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál méz
1 dl tejföl
Ezekből tésztát gyúrunk, és 4 lapot sütünk. A mézet folyékony állapotban kell a tésztához adni. A lapokat kb. 30-40 cm nagyságúra és 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a gázsütő tepsijében sütjük meg.
Krém:
6 dl tej
2 csomag puncs pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
A tejet a pudingporral megfőzzük és hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral kikeverjük. Ha a puding kihűlt, a margarinnal összekeverjük. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a másik lapot. Megkenjük lekvárral, megint lap, majd a krém másik fele, és végül az utolsó lap.
A tetejére:
3 dl Hulala tejszínt habfixálóval felverünk, és a sütire simítjuk
A tésztához a liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat, felmelegítjük. Végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Egyikbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A piskótáknál a tojásokat elkezdjük kihabosítani (nem kell szétválasztani). ◾️Ha már kezd habosodni, hozzáadjuk az édesítőt és keményebb habbá verjük. ◾️Ezután hozzászitáljuk...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt 165 C-ra. 2 A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána könnyebb lesz vele dolgozni. A kih...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű