1 bögre liszt
1 kiskanál sütőpor
0.5 bögre cukor
0.5 bögre mák
4 db tojás
0.5 bögre étolaj
1 bögre tej vagy kefir
ízlés szerint só
A pudinghoz:
40 g vaniliás pudingpor
3 dl tej
izlés szerint cukor
Először is megcsináljuk a pudingot. A tejjel elkeverjük, a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük és készre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Elkeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, cukrok, mák). Ha megvan, hozzákeverjük a többi alapanyagot is (tojás, olaj, tej/kefir)
A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd beleöntjük a masszát. Ennek a tetejére evőkanállal kb. 1 cm távolságra belepotyogtatjuk a pudingot.
Előmelegített 160 C fokos, légkeveréses sütőben készre sutjuk ! Tűpróbával ellenőrizzük !
Tészta: A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és 10 dkg lisztet. Kizsírozott tepsibe kisütjük, ne számítsuk meg nagyon. Krém: A tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingokat készítjük el. Mindkét pudingot 1-1 evőkanál keményítővel, 4,5 dl tejben 3-3 evőkanál cukorral a szokásos módon megfőzzük és teljesen kihűtjük. A tésztához a ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabkönnyű, krémes sütemény. Hasonlít a képviselőfánkram csak sokkal egyszerűbb elkészíteni A krém készülhet tojásból is, ahogyan a képviselőfánknál... Tészta: A vizet felmele...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk. Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre. A tésztát 6 felé vágjuk...
Elkészítési idő: 3-3,5 óra Nehézség: Közepes