1 bögre liszt
1 kiskanál sütőpor
0.5 bögre cukor
0.5 bögre mák
4 db tojás
0.5 bögre étolaj
1 bögre tej vagy kefir
ízlés szerint só
A pudinghoz:
40 g vaniliás pudingpor
3 dl tej
izlés szerint cukor
Először is megcsináljuk a pudingot. A tejjel elkeverjük, a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük és készre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Elkeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, cukrok, mák). Ha megvan, hozzákeverjük a többi alapanyagot is (tojás, olaj, tej/kefir)
A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd beleöntjük a masszát. Ennek a tetejére evőkanállal kb. 1 cm távolságra belepotyogtatjuk a pudingot.
Előmelegített 160 C fokos, légkeveréses sütőben készre sutjuk ! Tűpróbával ellenőrizzük !
Tészta Az almát megpucoljuk, és vékonyra felszeleteljük. A tepsibe sütőpapírt terítünk, megkenjük vékonyan olajjal, és erre szépen szorosan felsorakoztatjuk az almát. Tetejét f...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA tojássárgáját,vizet,olajat,és a cukrot kikavarjuk.Utána hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet és a kakaóport.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (23*24 cm) ,és 180 C fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztaalaphoz 1.A hozzávalókat összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk és piteformába nyomkodjuk úgy, hogy a szélét is körben befedje. 2.Elősütjük 5 percig. A töltelékhez 1.Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHat tojásból 2 piskótát sütünk,25x39 cm-s tepsiben. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a kr.cukrot. a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport, kak...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz