Piskóta:
5 tojás
10 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 cs sütőpor
Gesztenyekrémhez:
5 dl tej
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás pudingpor
12 dkg margarin
25 dkg gesztenyemassza
2-3 ek rum
1 kk kakaó
Tejszínhab:
5 dl habtejszín
1 cs habfixáló
gesztenyemassza a díszítéshez
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemyén habot verünk, belekeverjük a sárgákat, végül a kakaóval és sütőporral elvegyített lisztet is beleforgatjuk.
30*30-as sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, 170 fokon 10-12 percet sütjük.
A krémhez a tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk, ha kihűlt a margarinnal, gesztenyemasszával, rummal, kakaóporral robotgéppel habosra keverjük. A kihűlt piskótalapra kenjük.
A tejszínhabot felverjük a habfixálóval, majd a gesztenyés rétegre kenjük.
Gesztenyével díszítjük.
1.A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni. 2.A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: 4 tojás sárgája, 10 ek cukorral habosra keverem és 1 dl fekete kávét adok hozzá apránként. 10 dkg darált diót, 10 ek lisztet és kevés sütőport forgatok bele. Végül a 4 t...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű kapcsos tortaformát beburkoltam több réteg alufóliával, ezzel téve vizhatlanná, mert vizfürdőben kell sütni. A kekszet ledaráltam és összekevertem a fahéjjal és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű