Családireceptkönyv.hu

Epres rebarbara tarte


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg rebarbara

15 dkg cukor (ez változhat ízlés szerint)

4 tojás

5 ek kukoricakeményítő

2 ek vaj

25 dkg eper

A tésztához:

30 dkg liszt (nekem kb. a harmada teljeskiőrlésű, ettől omlósabb)

20 dkg hideg vaj felkockázva

3-4 ek hideg tejföl

3-4 ek porcukor (elhagyható)

Elkészítés:


A tésztához morzsold el a lisztet a vajjal, ha porcukrot is használsz, akkor azzal együtt. Ha már morzsás, adagold hozzá a tejfölt, de csak annyit, amennyitől összeáll. Minél kevesebbet gyúrd, az a lényeg, csak tapaszd össze labdává és sütőpapírban tedd el pihenni a hűtőbe legalább fél órára. Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra. Nyújtsd ki a tésztát és tedd piteformába, egy sütőpapírral béleld ki a tésztát és pakold tele nehezékkel, babbal, rizzsel, vagy akár kiskanalakkal. Süsd kb. 25 percig így, majd vedd ki a nehezéket, és anélkül, csak magában süsd tovább, teljesen készre, kb. 5-10 perc alatt. Vedd ki a sütőből és hagy hűlni.

A rebarbara végeit vágd le, és csak akkor hámozd meg, ha sérült. Darabold fel, majd közepesen magas lángon tedd fel a cukorral főni csak a saját levében, néha keverd meg. Kb. 15 perc kell neki, hogy teljesen megfőjön és szétessen, de folyamatosan ellenőrizd és kevergesd. Közben az epret tisztítsd meg, és a kukoricakeményítőt oldd fel kb. 3 ek hideg vízben. Ha a rebarbara megfőtt, botmixerrel pépesítsd, majd add a keményítős levet a rebarbarához, forrald fel, és főzd 1 percig. A tojásokat kissé verd fel egy tálban, majd fokozatosan csorgasd hozzá a rebarbarapürét, és tedd vissza főni közepes lángon még nagyjából 1 percet, míg besűrűsödik. Ha levetted a tűzről, add hozzá először a vajat, majd az epret, és újra pépesítsd botmixerrel. Szűrd át a pitetésztába, és hagyd hűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 4 órára. Ha kihűlt díszítsd tejszínhabbal, de akár tojáshabot is használhatsz, amit kissé megpörkölsz. Kisebb eperszemekkel, félbevágott darabokkal is dekorálhatod.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vanília krémmel töltött ekler
Vanília krémmel töltött ekler

A tészta: Tegyük egy edénybe a vizet, az olajat és a sót. Addig kavargassuk, míg felfő, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a lisztet, úgy, hogy egyenletes, csomómentes legy...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés rafaello
Bögrés rafaello

A méréshez használt bögre mérete 3 dl. A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Cukrászkrém (sárgakrém)
Cukrászkrém (sárgakrém)

A vaníliarudat éles késsel hosszában behasítom úgy, hogy a végén egy kis szakasz egybetartsa. Egy rozsdamentes lábosba öntöm a tejet és a tejszínt, beledobom a vanília rudat, felfo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia mákos krémes
Francia mákos krémes

A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk