35-50 dkg keksz
2 csomag vaníliás puding
8 dl tej
20 dkg cukor
2-3 dl tejszín
A keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. A cukor mennyisége egyéni ízléstől függ. Kristálycukor helyett lehet nádcukrot vagy xililtet is használni.
Csokoládé máz:
3 ek. kakaópor
3 ek. olvasztott vaj
3-5 ek cukor
1-1,5 dl tej
egy kevés liszt
Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 db. tojás, 5 ek. liszt, 5 ek. porcukor, fél cs. sütőpor. A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. a lisztbe elkeverem a sütőport. A...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű2 lapot sütünk hozzá. A 25 dkg margarint a 25 dkg porcukorral kikeverjük. Majd a 1/2 l tejet az 5 ek liszttel és a 2 csomag vaniliás cukorral megfőzzük. Ha kihűlt összekeverjük....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk 20 percet állni. Közben elkészítjük a krémet, felforraljuk a kókusztejet (picit kihagyunk a puding kikeveréséhez), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű