15 db réteslap,
25 dkg dió,
15dkg mandula,
12,5 dkg sótlan és pergeletlen pisztácia,
10 dkg porcukor,
2 evőkanál narancslé, vagy víz
10 dkg vaj.
Hozzávalók a lapok lekenéséhez:
5 dkg vaj
A belocsoláshoz:
20 dkg akácméz,
2 evőkanál vizet.
Tegyük turmixgépbe a pisztáciát a diót és a mandulát, adjunk hozzá a porcukrot, 2 evőkanál narancslevet és 100 g vajat, alaposan dolgozzuk össze. Terítsük le a réteslapokat vizes konyhakendővel, hogy ne száradjanak ki. Az 50 g vajat felolvasztjuk és megkenjük vele a réteslapokat. Helyezzük papírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe az első 5 db. lekent lapot, kenjük rá a töltelék felét, takarjuk le 5 db. lappal és tegyük rá a töltelék másik felét. A maradék 5 lapot tegyük a töltelékre. Egy éles késsel vágjuk kisebb kockákra és közép meleg sütőbe süssük 20 perig. Közben elkészítjük a szirupot: a két evőkanál vizet tegyük fel főni, a mézzel. A kész, forró süteményt locsoljuk meg a meleg sziruppal. Hagyjuk állni legalább egy napig tálalás előtt. Mielőtt tálaljuk, aprított pisztáciával meghinthetjük.
Az időben – legalább félórája – szobahőmérsékletre tett vajat habosra keverem, majd hozzáadok 10 dkg cukrot, az egész tojásokat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. A búzalis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: 4 tojás sárgája, 10 ek cukorral habosra keverem és 1 dl fekete kávét adok hozzá apránként. 10 dkg darált diót, 10 ek lisztet és kevés sütőport forgatok bele. Végül a 4 t...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA házi vajkrémünknél leírt módon a tejfölt bele kell borítani egy sűrű szövésű anyagba. Ez lehet textil pelenka, konyharuha, egy lepedő darab, vagy bármilyen másik anyag. Sokan gyó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel. Hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű