menu

Családireceptkönyv.hu

Gyümölcsös-pudingos piskótacsigatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta tészta :Hozzávalók:
4 tojás
80 g liszt
80 g cukor
2 ek víz
1 csipet só

Egy tekercsre elég.

Csokoládé krém:
hozzávalók:

2 tojás
2 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
20 dkg porcukor
2.5 dl tej
1 kis darab vaníliarúd / vagy 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
10 dkg vaj

Másik változata

Hozzávalók:
1 tojás
2 tojássárgája
15 dkg porcukor
20 dkg vaj / margarin
5 dkg lágy csokoládé
2 evőkanál feketekávé

Elkészítés:


A tojás sárgáit habosra keverem a cukorral, belekeverem a vizet, sót és fokozatosan adagolva hozzákeverem a lisztet is. Ekkor felverem a tojásfehérjéket is, és óvatosan beleforgatom a tésztába.
Ekkor sütőpapírt teszek a rendes nagy tepsim aljara, belesimítom a masszát. 180 fokon, sutom kb 10-13 percet, ha szép aranybarna a teteje kiveszem.
Meg melegen egy konyharuhára fordítom (fejjel lefele) a piskótát és lehúzom róla a papírt .
Csokoládé krém:
A tojásokat elkeverjük a kakaós liszttel, a porcukorral, és 3-4 evőkanál tejjel.
A maradék tejet felfőzzük a vaníliával, lassan elkeverjük a tojásos péppel, és állandóan kevergetve, kis lángon vagy gőz fölött, sűrűre főzzük.
A vaníliarudat kivesszük.
A tűzről levéve elegyítjük a vajjal, majd kihűlésig keverjük. Mire teljesen kihűl, sűrű, kemény krémet kapunk.

Másik változata
Összekeverjük tojások sárgáját az egész tojással, a csokoládéval, a cukorral, és a kávéval, majd gőz fölött, állandó keveréssel forráspontig főzzük.
Levesszük a tűzről, és a vajjal jó alaposan, habosra kikeverjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom, szaftos torta, bármilyen töltelékkel, pl túrósan, sok gyümölccsel. Elég hozzá egy tepsi piskóta, mert a krém miatt elég nagy lesz. A tetejét és az oldalát is bevonjuk krémmel.

Gyümölcsös-pudingos piskótacsigatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Hókocka kėtfėle krémmel
Hókocka kėtfėle krémmel

Elkészítése: A krém elkészítése: Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, egy csipet sót és a többi tejet hozzáöntve sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: K.
Hamis túrós
Hamis túrós

A tésztához valókat összekeverjük, összegyúrjuk. Elfelezzük, a nagyobb részt a tepsibe nyomkodjuk. A másik feléből majd rácsot csinálunk a krém tetejére. A pudingot megfőzzük a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Szalalkális krémes
Szalalkális krémes

A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellkrémes sarok recept
Karamellkrémes sarok recept

A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéből meg a cukorból és keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütő és kakaóporral elkevert lisztet,majd dolgozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk