Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gyümölcsös-pudingos piskótacsigatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta tészta :Hozzávalók:
4 tojás
80 g liszt
80 g cukor
2 ek víz
1 csipet só

Egy tekercsre elég.

Csokoládé krém:
hozzávalók:

2 tojás
2 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
20 dkg porcukor
2.5 dl tej
1 kis darab vaníliarúd / vagy 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
10 dkg vaj

Másik változata

Hozzávalók:
1 tojás
2 tojássárgája
15 dkg porcukor
20 dkg vaj / margarin
5 dkg lágy csokoládé
2 evőkanál feketekávé

Elkészítés:


A tojás sárgáit habosra keverem a cukorral, belekeverem a vizet, sót és fokozatosan adagolva hozzákeverem a lisztet is. Ekkor felverem a tojásfehérjéket is, és óvatosan beleforgatom a tésztába.
Ekkor sütőpapírt teszek a rendes nagy tepsim aljara, belesimítom a masszát. 180 fokon, sutom kb 10-13 percet, ha szép aranybarna a teteje kiveszem.
Meg melegen egy konyharuhára fordítom (fejjel lefele) a piskótát és lehúzom róla a papírt .
Csokoládé krém:
A tojásokat elkeverjük a kakaós liszttel, a porcukorral, és 3-4 evőkanál tejjel.
A maradék tejet felfőzzük a vaníliával, lassan elkeverjük a tojásos péppel, és állandóan kevergetve, kis lángon vagy gőz fölött, sűrűre főzzük.
A vaníliarudat kivesszük.
A tűzről levéve elegyítjük a vajjal, majd kihűlésig keverjük. Mire teljesen kihűl, sűrű, kemény krémet kapunk.

Másik változata
Összekeverjük tojások sárgáját az egész tojással, a csokoládéval, a cukorral, és a kávéval, majd gőz fölött, állandó keveréssel forráspontig főzzük.
Levesszük a tűzről, és a vajjal jó alaposan, habosra kikeverjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom, szaftos torta, bármilyen töltelékkel, pl túrósan, sok gyümölccsel. Elég hozzá egy tepsi piskóta, mert a krém miatt elég nagy lesz. A tetejét és az oldalát is bevonjuk krémmel.

Gyümölcsös-pudingos piskótacsigatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anya
Tejszines mézes-krémes
Tejszines mézes-krémes

Ebből elkészítjük a sárga krémet, ráteszünk 1 tejszinhabot (Hulala, Megle) Ezeket a két lap közé kenjük, a tetejét leöntjük csokival.

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Charlotte
Charlotte

A piskótát megsütöm, feltekerem, majd megkenem lekvárral. A zselatint másfél dl vízzel elkészítem, ha langyosra hűlt, hozzáadom a joghurtot és a cukrot. A tejszínhabot felverem a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Madártej szelet
Madártej szelet

1. A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) s...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Főtt csokoládékrém
Főtt csokoládékrém

Egy kisebb edénybe tegyük bele a tej háromnegyed részét és a vaníliaaromát, lassú tűzön kavargassuk addig ameddig a tej kezd főni, majd vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk