Családireceptkönyv.hu

Krémek 2


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Alap csokoládékrém
Hozzávalók:
500 ml tej
150 g cukor
50 g liszt
100 g kakaópor
60 g vaj
5 tojássárgája
2 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:


Egy edénybe, amibe nem szoktak leragadni az ételek öntsd bele a tej háromnegyedét és a vaníliaaromát. Hagyd felforrni, majd vedd le a tűzről és hagyd kicsit hűlni. Egy másik edénybe tedd bele a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliát, mixerrel verd amíg krémes állagú lesz. Kezdd el hozzáönteni a félretett hideg tejet és a langyosat, de közben folyamatosan verd. Szitáld hozzá a lisztet és a kakaóport, kavargasd amíg sima lesz. Kezdd el főzni alacsony lángon, amíg krémes állagú lesz. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni. Ha több krémre van szükséged, csak duplázd meg az alapanyagoakt. Ha nem használod el azonnal, miután kihűtötted fóliával letakarva tedd hűtőbe.

Krémek 2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Vali szelet /gesztenyés/
Vali szelet /gesztenyés/

A szokásos kakaós-mézes lapom az alapja. Ehhez a tésztához a mézet, a vajat és a cukrot kevergetve megolvasztom. Nem kell felforralni, elég addig melegíteni, amíg elegyedik és a ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
JUGOSZLÁV KRÉMES •
JUGOSZLÁV KRÉMES •

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kemén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Évi féle rakott túrós (zserbó)
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Évi féle rakott túrós (zserbó)

Első lépésként a lapokat gyúrjuk össze. Külön a sárga és külön a kakaós lapot annyi tejföllel, hogy jól formázhatók legyenek. 2 kakaós 1 sárga tésztánk lesz. A túrós töltelékhez a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Profiterol
Profiterol

Elsőként a tölteléket és az öntetet kell elkészítenünk. Mérjük ki külön edénybe a két csokoládét, a tejszínt pedig forraljuk fel. A felforrt tejszínből 500 ml- t mérjünk a fehér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk