menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes krémes


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A lapokhoz : 45 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 4 evőkanál méz, 3 evőkanál zsír, 1 tojás, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 4 evőkanál tej

Krémhez : 5 dl tej, 10 dkg búzadara, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 tojássárgája, 20 dkg baracklekvár vagy valamilyen pikáns lekvár.

Elkészítés:


A lapokhoz : A hozzávalókból gyúrjunk egy félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, és a szódabikarbónát a lisztbe keverjük el.

A gyúrt tésztánkat osszuk el 4 felé, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket kb. 23 * 31 cm-es lapokra. Helyezzük őket sütőpapíros sütőlapokra ( vagy tepsi hátuljára ) és előmelegített sütőben kb. 200 fokon pár perc alatt süssük meg a 4 lapot. Nagyon vigyázzunk, mert gyorsan sül, könnyen megszáradhatnak a lapok.
Krémhez :
Összeállítás : A tölteléket felezzük el, az 1. lapra kenjük el a krém felét, erre helyezzük rá a 2. lapot, és kenjük meg lekvárral. Erre tegyük a 3. lapot és kenjük meg a krém másik felével. Helyezzük a tetejére a 4. lapot és vonjuk be olvasztott csokoládéval. Ehhez kb. 20 dkg csokoládét olvasszunk meg íg

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a süteményt fogyasztás előtt 1 – 2 nappal el kell készíteni, mert addigra fog kellően megpuhulni, összeérni a süti. Én egy kicsit sokalltam a krémet, így nem tettem bele az összeset, de utólag azt mondom elfért volna benne, akkor egy kicsit magasabb is lett volna. A krém készítésénél a tojás fertőtlenítése így történjen : tegyük az egész tojást kb. 40 fokos vízzel teli edénybe úgy, hogy azt ellepje. Öntsünk hozzá kb. 5 cl hypót, hagyjuk benne 5 percig úgy, hogy a tojást az ujjunkkal folyamatosan mozgatjuk. Utána folyó vízben jól öblitsük le. Nyers tojás felhasználásakor ezt a folyamatot soha ne hagyjuk ki!

Mézes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Német szilvás pite
Német szilvás pite

A lisztet a porcukorral, a vaníliás cukorral, sóval, dióval, fahéjjal, sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk az 1 tojássárgáját és a Ramát elmorzsoljuk benne. Ha a tészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós kosárka
Diós kosárka

1 A tészta hozzávalóiból tésztát készítek. 2 Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom. 3 A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom. 4 Tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Krémes almás pite
Krémes almás pite

Az almát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Ízlés szerint cukrot, fahéjat adunk hozzá, összerázogatjuk, és állni hagyjuk. A tésztához a lisztet, szódabikarbónát, margarint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ruszwurm krémes
Ruszwurm krémes

Először kinyújtom a két lapot, a tepsinél kicsit nagyobbra, mert sütéskor össze fog húzódni. Egy nagy sütőlemezen (vagy tepsi hátulján) 200 fokon megsütöm. Sülés közben fel fog hól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk