36 db keksz (ennyi fért el a tálcámon három sorban), 20 dkg cukor (250 ml víz hozzáadásával) karamellizált szirup.
A krémhez pedig:500 ml tejszín,400 gr tejföl, 5 kanál cukor és 3 kanál citromlé.
A kekszet beáztatjuk a szirupba hogy megpuhuljon, de ne essen szét, három réteg lesz belőle.
A krémhez a tejszínt keményre verjük és hozzáadjuk a tejföl- cukor-citromlé keveréket és együtt is mixeljük egy kicsit. Nagyon kemény krémet kapunk (nem kell zselatin hozzá). Díszítéshez vékony citrom-karikák!
Azonnal lehet szeletelni, amint összeraktuk.
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a vizet, illetve a többi száraz alapanyagot, majd összekeverjük a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját a porcukorral kikeverjük habosra (fehéredésig). Hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összetört étcsokoládét megszórjuk a vaníliás cukorral, hozzáöntjük a tejszínt és vízgőz fölött, kevergetve felolvasztjuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a reszelt narancshéjat....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű