36 db keksz (ennyi fért el a tálcámon három sorban), 20 dkg cukor (250 ml víz hozzáadásával) karamellizált szirup.
A krémhez pedig:500 ml tejszín,400 gr tejföl, 5 kanál cukor és 3 kanál citromlé.
A kekszet beáztatjuk a szirupba hogy megpuhuljon, de ne essen szét, három réteg lesz belőle.
A krémhez a tejszínt keményre verjük és hozzáadjuk a tejföl- cukor-citromlé keveréket és együtt is mixeljük egy kicsit. Nagyon kemény krémet kapunk (nem kell zselatin hozzá). Díszítéshez vékony citrom-karikák!
Azonnal lehet szeletelni, amint összeraktuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Vízgőz felett összemelegítjük a vajat, a mézet, a cukrot, a kakaót, és a tojásokat, várjuk meg míg a cukor elolvad, akkor m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A leveles tésztát kitekerjük és korongokat szaggatunk belőle. ◾️Ezekkel a korongokkal, a muffinformát kibéleljük és 200°-ra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük őket. ◾️...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg kristálycukorral. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd hozzákeverjük az olajat is. (Én pici tejjel lazítottam a massz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű