Családireceptkönyv.hu

Erdeigyümölcsös, tejfölkrémes torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g finomliszt
100 g porcukor
1 tojás
1 cs sütőpor
fél üvegcse vaníliaaroma vagy 1 cs vaníliás cukor
80 g vaj vagy margarin
Töltelék:

500 ml tej
2 cs vaníliás pudingpor
200 g porcukor
800 g tejföl
Tetejére:

500 g fagyasztott eredigyümölcs
2 cs piros tortazselé / én 1 csomag Dr.Oetker expressz tortazselét használok, cukor néklül! /
4 csapott ek cukor

Elkészítés:



A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Az oldalát vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk.

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

Ha nagyon lágy lenne, akkor tegyük be a hőtőbe 15-20 percre, egyébként rögtön lehet használni. Nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen nagyobbra mint a tortaforma.

Tekerjük fel óvatosan a nyújtófára és emeljük át a formába. Egyenletesen nyomkodjuk bele a forma aljába és tapasszuk a forma oldalára. Ha a forma szélén marad kevés lelógó része a tésztának, azt késsel vágjuk le. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.

A töltelékhez a pudingporokat a tejjel és a cukorral főzzük fel, majd még forrón keverjük bele a tejfölt.

Az elkészült krémet simítsuk egyenletesen a formába, majd szórjuk a tetejére a még fagyos gyümölcsöket.
Süssük 70 percig az előmelegített sütőben. Ha nagyon pirulna a tészta, akkor alufóliával takarjuk le.

Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a tortazseléket a leírásnak megfelelően készítsük el 0,5 l vízzel. Ha langyosra hűlt, akkor öntsük a kihűlt tortára, majd tegyük hűtőbe, amíg meg nem dermed.

Óvatosan vegyük le a forma oldalát, ízlés szerint díszítjetjük tejszínhabbal / Hulala! /és szeletekre vágva tálaljuk.

Erdeigyümölcsös, tejfölkrémes torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar gyümölcsös tejszínes
gyümölcsös tejszínes

A tészta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval és a...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Hideg csokimáz - nem kell főzni, mert biztos hogy mi
Hideg csokimáz - nem kell főzni, mert biztos hogy mi

Elkészítés: A hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk. Kész, már kenhető is a süteményre. Pár ó...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Svájci csokoládé kocka
Svájci csokoládé kocka

A margarint megpuhítjuk (de nem olvasztjuk fel), majd a narancslével, a narancshéjjal, a rummal, a sóval, a nescaféval és a kakaóporral nagyon habosra keverjük. (Elektromos keverőg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
CITROMOS SZELET
CITROMOS SZELET

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, bele a cukor a tojás és a langyos tejben felfuttatott szalakáli. Gyenge tésztát gyúrunk amit picit pihentetünk nem kell sokáig 4 részre vesszük és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk