Családireceptkönyv.hu

Erdeigyümölcsös, tejfölkrémes torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g finomliszt
100 g porcukor
1 tojás
1 cs sütőpor
fél üvegcse vaníliaaroma vagy 1 cs vaníliás cukor
80 g vaj vagy margarin
Töltelék:

500 ml tej
2 cs vaníliás pudingpor
200 g porcukor
800 g tejföl
Tetejére:

500 g fagyasztott eredigyümölcs
2 cs piros tortazselé / én 1 csomag Dr.Oetker expressz tortazselét használok, cukor néklül! /
4 csapott ek cukor

Elkészítés:



A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Az oldalát vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk.

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

Ha nagyon lágy lenne, akkor tegyük be a hőtőbe 15-20 percre, egyébként rögtön lehet használni. Nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen nagyobbra mint a tortaforma.

Tekerjük fel óvatosan a nyújtófára és emeljük át a formába. Egyenletesen nyomkodjuk bele a forma aljába és tapasszuk a forma oldalára. Ha a forma szélén marad kevés lelógó része a tésztának, azt késsel vágjuk le. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.

A töltelékhez a pudingporokat a tejjel és a cukorral főzzük fel, majd még forrón keverjük bele a tejfölt.

Az elkészült krémet simítsuk egyenletesen a formába, majd szórjuk a tetejére a még fagyos gyümölcsöket.
Süssük 70 percig az előmelegített sütőben. Ha nagyon pirulna a tészta, akkor alufóliával takarjuk le.

Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a tortazseléket a leírásnak megfelelően készítsük el 0,5 l vízzel. Ha langyosra hűlt, akkor öntsük a kihűlt tortára, majd tegyük hűtőbe, amíg meg nem dermed.

Óvatosan vegyük le a forma oldalát, ízlés szerint díszítjetjük tejszínhabbal / Hulala! /és szeletekre vágva tálaljuk.

Erdeigyümölcsös, tejfölkrémes torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya

A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Grizes mézes
Grizes mézes

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 30 percig pihentetem. A tésztát 4 részre osztom, majd 4 lapot nyújtok belőle. Tepsi hátán, 165 fokon kb. 12-15 perc alatt m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Fatörzs
Fatörzs

Először megsütjük a piskótát. A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A tojásokat egy mély tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és gépi habverővel jó 5 perc alatt nagyon felhabosítjuk. Ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi krémes
Házi krémes

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és a tepsi hátán 2 lapot sütünk (Sütés előtt a lapokat jól meg kell böködni villával,hogy ne hólyagosodjon fel.) Krém: 4 csomag vaníliá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk