menu

Családireceptkönyv.hu

Erdeigyümölcsös, tejfölkrémes torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g finomliszt
100 g porcukor
1 tojás
1 cs sütőpor
fél üvegcse vaníliaaroma vagy 1 cs vaníliás cukor
80 g vaj vagy margarin
Töltelék:

500 ml tej
2 cs vaníliás pudingpor
200 g porcukor
800 g tejföl
Tetejére:

500 g fagyasztott eredigyümölcs
2 cs piros tortazselé / én 1 csomag Dr.Oetker expressz tortazselét használok, cukor néklül! /
4 csapott ek cukor

Elkészítés:



A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Az oldalát vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk.

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

Ha nagyon lágy lenne, akkor tegyük be a hőtőbe 15-20 percre, egyébként rögtön lehet használni. Nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen nagyobbra mint a tortaforma.

Tekerjük fel óvatosan a nyújtófára és emeljük át a formába. Egyenletesen nyomkodjuk bele a forma aljába és tapasszuk a forma oldalára. Ha a forma szélén marad kevés lelógó része a tésztának, azt késsel vágjuk le. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.

A töltelékhez a pudingporokat a tejjel és a cukorral főzzük fel, majd még forrón keverjük bele a tejfölt.

Az elkészült krémet simítsuk egyenletesen a formába, majd szórjuk a tetejére a még fagyos gyümölcsöket.
Süssük 70 percig az előmelegített sütőben. Ha nagyon pirulna a tészta, akkor alufóliával takarjuk le.

Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a tortazseléket a leírásnak megfelelően készítsük el 0,5 l vízzel. Ha langyosra hűlt, akkor öntsük a kihűlt tortára, majd tegyük hűtőbe, amíg meg nem dermed.

Óvatosan vegyük le a forma oldalát, ízlés szerint díszítjetjük tejszínhabbal / Hulala! /és szeletekre vágva tálaljuk.

Erdeigyümölcsös, tejfölkrémes torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes puszedlis-mascarponés pohárkrém
Mézes puszedlis-mascarponés pohárkrém

Elkészítés: A mascarponét krémesre keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez kev...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós palacsinta felfújt
Túrós palacsinta felfújt

A palacsintákat sütjük ki először. A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük és egyenként kisütjük.(12 db palacsinta sült ki,24 cm-es palacsintasütőben A töltelék készítése: A hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Felhő szelet recept
Felhő szelet recept

A vizet a zsírral felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet és összefőzzük (amíg el nem válik az edény falától). Hagyjuk 15-20 perc alatt kihűlni, majd a tojásokat egyenként, alapo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Nutellás szelet
Nutellás szelet

A tojásfehérjéket a cukorral géppel felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, zsemlemorzsát és a vágott diót, ezt már kézzel keverjük el. Sütőpapírral b...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk