Családireceptkönyv.hu

Fehér csokis éclair


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 140 g liszt
• 125 ml tej
• 125 ml víz
• 1 kiskanál cukor
• 100 g margarin
• 4 tojás

Fehércsoki-krém:

• 250 ml tej
• 100 g fehér csoki
• 3 evőkanál cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 tojássárgája
• 3 evőkanál ékezési keményítő

Csokimáz:

• 100 g étcsokoládé
• 20 g vaj

Elkészítés:


A vizet és a tejet öntsd össze, adj hozzá egy csipetnyi sót, és a vajjal együtt forrald össze.
Amikor a vaj felolvadt benne, szórd bele a lisztet. Kevergesd addig, amíg elválik a lábos aljától, húzd félre a tűzről, és egyenként, egy kézi habverő segítségével keverd bele a tojásokat.
Tedd a masszát egy nyomózsákba vagy egy erős nejlonzacskóba, és egy sütőpapírral bélelt tepsire formázz 5 centi hosszú és 1-2 centi széles éclair darabokat.
200 fokra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig. Vágd félbe, kenj rá vaníliakrémet, a tetejére csöpögtess csokimázat. A krémhez forrald fel a tejet, és tördeld bele a fehér csokit. Közben a tojássárgákat keverd össze a cukorral és az étkezési keményítővel. Egy merőkanálnyit vegyél ki a meleg tejből, öntsd a tojáskrémre, és keverd össze. Majd az egészet öntsd vissza a csokis tejbe, és főzd sűrű krémmé.
A csokimázhoz olvaszd fel az étcsokit a vajjal, és locsold a fánkok tetejére.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tésztája a képviselőfánkéhoz hasonlóan klasszikus égetett fánktészta. Ebből hosszúkás formát mintáznak, és tejszínhabbal vagy vaníliakrémmel megtöltik, csokimázzal leöntik.

Fehér csokis éclair

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Habos álomszelet
Habos álomszelet

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, kakaóval, hozzáadjuk a vizet, az olajat. A lisztet és a sütőport is beletesszük, majd a habot hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu recept
Tiramisu recept

A kávét és kb. 2 cl rumot összekeverjük. Ebbe mártogatjuk bele a babapiskótákat, amiket egy jénaiba vagy akármilyen tálba egymás mellé sorakoztatunk. Összekeverjük a krémeket. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Erdélyi Raffaello szelet
Erdélyi Raffaello szelet

A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni, és fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, hogy fényes kemény habot kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy időben ada...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fordított körtés, krémes süti
Éva Aczél Dombainé Kedvelnék
Fordított körtés, krémes süti

A tojássárgáját, az olajat, a vizet és a cukrot habosra kavarjuk, majd hozzá szitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a keményre vert tojásfehérje, A tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk