20 dkg margarin + kis zsír vagy 20 dkg vaj
35 dkg liszt
1 dkg élesztő – kevés langyos tejben megáztatva
1 kávéskanál szódabikarbóna , 1 evőkanál cukor – kis vanília belereszelve
1 egész tojás – 1 tojás sárgája
Kevés tejföl, csak annyi hogy könnyen gyúrható legyen
Jól kidolgozni a tésztát, 3 részre osztani és nagyon vékonyra nyújtani.
25 dkg diót és 25 dkg cukrot összekeverni
A tepsibe beletesszük az első lapot, megkenjük lehetőleg baracklekvárral és rászórjuk a cukros diókeverék felét. Rátesszük a második lapot és megkenjük azt is lekvárral, majd a dióskeverék másik felével megszórjuk és ráfektetjük a harmadik lapot.
½ órát állni hagyjuk, majd 200 C –os sütőben kb.30 perc alatt megsütjük. Amikor szép barna akkor kész a sütés.
Hagyjuk a tepsiben kihűlni, kifordítjuk és csokimázzal bekenjük.
1. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük, ezután hozzáadjuk az étolajat. 2. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a margarint, és a langyos tejjel tovább keverjük. Beletesszük a lisztet, a szódabikarbónát és a tejfölt. Könnyen nyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgy mélyebb tepsi alját kirakjuk a háztartási keksszel. A grízes masszához a tejből, darából, kristálycukorból, vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk. Míg a gríz forró, hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk. Annyi lis...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes