- 5 db tojás
- 100 ml víz
- 7 gramm sütőpor
- 70 gramm 1:4 édesítőszer
- 65 gramm keserű kakaópor
A krémhez hozzávalói:
- 200 ml habtejszín
- 250 gramm light mascarpone
- 3 gramm vanília aroma
- 25 gramm 1:4 édesítőszer
- ízlés szerint kókuszreszelék
- ½ tábla cukormentes csoki
◾️A piskótához egy tálba összekeverjük az összevalókat kézi habverővel.
◾️180 C fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig.
◾️Ha kisült, még forrón feltekerjük bevizezett konyharuhába.
◾️Abban hagyjuk kihűlni.
◾️A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, beleszórjuk a zselatin fixet.
◾️Belekeverjük az édesítőt is és a vanília aromát, meg a mascarponét.
◾️A piskótát megkenjük a krémmel és feltekerjük.
◾️Lekenjük olvasztott cukormentes csokival és megszórjuk kókuszreszelékkel.
◾️Hűtőben pihentetjük, aztán szépen lehet szeletelni.
A tojásokat a xilittel szétválsztás nélkül kézi mixerrel kihabosítjuk (min. 8-10 percig). Rászitáljuk a szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet és kézi habverővel összekeve...
Elkészítési idő:A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy 20 x 20 cm-es tepsit olajjal kikenünk, majd sütőpapírt teszünk bele – úgy hogy az oldalára is feljöjjön. A tojásokat szétválasztjuk. A f...
Elkészítési idő:A tojásokhoz adom a cukrot és habosra keverem.hozzáadom a forró vizet, pár perc keverés utána fakanállal belekeverem a lisztet. 150 fokon kb 20 perc,TŰPRÓBA. kiborítom a piskótát...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk és egyenként 32*20 cm-es, téglalap alakúra nyújtjuk. 175 fokra előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett tepsi h...
Elkészítési idő: