Piskóta:
- 5 db tojás
- 100 ml víz
- 7 gramm sütőpor
- 70 gramm 1:4 édesítőszer
- 65 gramm keserű kakaópor
Krémhez:
- 200 ml habtejszín
- 50 gramm light mascarpone
- 3 gramm vanília aroma
- 25 gramm 1:4 édesítőszer
- ízlés szerint kókuszreszelék
- 1/2 tábla cukormentes csoki
A piskótához egy tálba összekeverjük az összevalókat kézi habverővel. 180 C fokra előmelegített sütőben sütöttem 15 percig.
Ha kisült, még forrón feltekerem bevizezett konyharuhába. Abban hagyom kihűlni.
A krémhez a habtejszínt kemény habbá verem, beleszórom a zselatin fixet. Belekeverem az édesítőt is és a vanília aromát, meg a mascarponét.
A piskótát megkenem a krémmel és feltekerem.Lekenem olvasztott cukormentes csokival és megszórom kókuszreszelékkel.
Hűtőben pihentetjük, aztán szépen lehet szeletelni.
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgát, a cukrot kikavarom, majd hozzáadom a lisztet és a pudingot, kevés tej hozzáadásával simára keverem. A tejet felteszem a tűzre, hozzákeverem a kikevert masszát és f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojásból a szokásos piskótatésztát készítünk A piskótát kizsírozott, kilisztezett nagy tepsiben sütjük meg, hogy csak egyujjnyi magas tésztát kapjunk, majd azon melegen kendő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyártás menete: A 8 tojás fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a 40 dkg cukrot (lassanként), ehhez adom a 40 dkg őrölt dióbelet és a prézlit. Két részre osztom, tepsi hátán 2 lap...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz