h. valók. 50 dkg liszt 6 dkg1 k. kanál szóda,16 dkg porcukor, 2 tojás sárg. 4 e. kanál olvasztott méz, 4 kanál tejföl. krém: 2 tojás sárga, 3 kanál liszt6 4 de3ci tej,1 vanilia , 20 dkg vja, 16 dkg porcukor. tetejére 1 olvasztott csoki.
A hozzávalókból tésztát gyurunk, 4 lapba sütjük tepsi hátán. A krémet megfőzzük, ha kihült összekeverjük a margarin cukor keverékkel. Ezután töltjük a lapokat, de a közepére nem krém hanem barack lekvár kerül. Vizgőz fölött olvasztott keserü csokival kenjük a tetejét./ a csokit 3 kanál olajjal olvasztjuk.
Másnap szeleteljük.
Elkészítés: A mascarponét krémesre keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez kev...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, kicsumázzuk, lecsepegtetjük és félbe vagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és a héját, a cukrokat és a sót. A tejszínt felverjük a habfi...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy vajazott-lisztezett gáztepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor kihűtjük. A túróhoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes