h. valók. 50 dkg liszt 6 dkg1 k. kanál szóda,16 dkg porcukor, 2 tojás sárg. 4 e. kanál olvasztott méz, 4 kanál tejföl. krém: 2 tojás sárga, 3 kanál liszt6 4 de3ci tej,1 vanilia , 20 dkg vja, 16 dkg porcukor. tetejére 1 olvasztott csoki.
A hozzávalókból tésztát gyurunk, 4 lapba sütjük tepsi hátán. A krémet megfőzzük, ha kihült összekeverjük a margarin cukor keverékkel. Ezután töltjük a lapokat, de a közepére nem krém hanem barack lekvár kerül. Vizgőz fölött olvasztott keserü csokival kenjük a tetejét./ a csokit 3 kanál olajjal olvasztjuk.
Másnap szeleteljük.
A tésztához a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, a vízzel és az olajjal, majd dolgozzuk hozzá a sütőporos-kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt, 30 × 33 cm-es tepsiben, előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krémhez a tejből és a búzadarából egy csipet sóval sűrű tejbegrízt főzünk. Félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. A tésztához egy lábasban a tejet és a vajat kis lángon megol...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, és tedd bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, amíg a térfogata a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz. Addig a tojást, a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesPiskótát sütünk az ismert módon. Tepsiben vagy szögletes alakú sütőformában megsütjük. Ha kisült még forrón lisztezett konyharuhával feltekerjük. A krémhez az epreket megmossuk,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű