10 dkg vaj vagy margarin,
30 dkg cukor,
4 tojássárgája.
bő 2 dl tej
egy citrom reszelt héja és leve
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor.
Baracklekvár
sárga, vagy őszibarack befőtt szeletelve
hab
4 tojás fehérje
30 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin, 30 dkg cukor, 4 tojássárgája.
Ezeket kikavarjuk.
Bő 2 dl tejet hozzáadunk, majd egy citrom reszelt héját és levét.
Jön még hozzá 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor.
Közepes, kizsírozott-lisztezett tepsibe simítom, forró sütőbe rózsaszínűre sütöm.
Baracklekvárral megkenem.
Lecsepegtetett sárga, vagy őszibarack szeletekkel beborítom.
A 4 tojás fehérjét felverem habnak 30 dkg porcukorral.
Rásimítom a süteményre és visszateszem a sütőbe takaréklángon szárítom, míg halvány rózsaszínű nem lesz.
A piskótatésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként hozzáadva a sárgákat tovább verjük. Végül apránként hozzászitáljuk a sütőporr...
Elkészítési idő:A túrót,kevés joghurttal jól összetörjük,(én összemixeltem)hozzákeverjük a citrom levét és reszelt haját A maradék joghurtot egy edénybe öntjük,hozzákeverjük a zselatint,az édesít...
Elkészítési idő: 1 óraKeverj össze mindent jó alaposan! A magozott cseresznye egyik felét keverd a tésztába, a másikat pedig majd szórd a tetejére! Hadd legyen jó gyümölcsös. Sok gyümölcs, kevés piskóta...
Elkészítési idő: