menu

Családireceptkönyv.hu

Erdélyi raffaello szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kókuszos tészta hozzávalói:

5 darab tojásfehérje
150 g cukor
150 g kókuszreszelék
2 kanál liszt
1 csomag sütőpor
kis citromlé


Diós-kakaós tészta hozzávalói:

5 darab tojásfehérje
150 g cukor
150 g darált dió
3 kanál kakaópor (nem cukrozott)
2 kanál liszt
1 csomag sütőpor


Krém:

10 darab tojássárgája
200 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás főzős pudingpor
300 ml tej
250 g vaj
+ csokireszelék és kókuszreszelék a szóráshoz

Elkészítés:



A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A kókuszos (fehér) tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel fényes kemény habot verünk, egészen addig míg a cukorszemcsék már nem érezhetők a habban.
A sütőporos, lisztes kókuszkeveréket a habba forgatjuk óvatosan egy szilikonlapáttal.
Sütőpapírt tegyünk a gáztepsibe amire előzőleg rajzoljunk egy 22x30 cm-es téglalapot és erre a rajzra simítsuk el a kókuszos tésztát. Süssük 180 fokon 15-20 percig, nekem kellett a 20 perc mert egy régi 20 éves gáztűzhelyem van. Az eredeti recept 15 percet írt.
Megvártam, hogy megsüljön és utána álltam neki a másik tészta összeállításának, mert csak egy gáztepsim van. Ugyanúgy készítjük mint a világos tésztát, csak a diót a kakaóval, sütőporral és liszttel keverjük össze, így mehet a kemény habhoz. Ezt a barna tésztaalapot is megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel kikeverjük, majd a pudingport is hozzákeverjük, végül a tejet kis adagokban szintén belekeverjük. Sűrű krémet főzünk, majd hideg vízbe állítva, sűrűn kevergetve szobahőmérsékletűre, tehát nagyon langyosra hűtjük.
A puha vaja robotgéppel beledolgozzuk.
A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokit reszelünk és kókuszreszeléket szórunk. Tegyük hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára és utána gyönyörűen szeletelhetjük.

Erdélyi raffaello szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Képviselőfánk
Képviselőfánk

A vizet a zsiradékkal együtt, megfelelő nagyságú fazékban (1,5, 2 literes) feltesszük főni; amikor forr, megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és amikor erőteljesen forr, egyszerre bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Religieuse (francia recept)
Religieuse (francia recept)

♥ TÉSZTA Forrald fel a vizet,tejet, vajat,cukrot és a csipet sót. Add hozzá a lisztet és keverd egy spatulával addig, amíg a tészta elválik az edény falától, ezután főzd tovább ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: ani44
Tejszínhabos-túrós kocka recept
Tejszínhabos-túrós kocka recept

Tészta készítése:A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a citrom héjával kihabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd a kak...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kinder bueno
Kinder bueno

Elkészítés: Piskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel. Amíg a piskóta sül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk