menu

Családireceptkönyv.hu

Horizon süti


Írta:

Elk. idő: 40-perc
Adag: 15-20-részé /fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50-deka finom liszt, 1-cs -sütőpor, csipetnyi só, 1 25-dk-Ráma vaj, 20-dk- kristály cukor, 1-cs Holland kakaó, 1 darab tojás, tej!- + 10-darab tojás, 6-evő kanál f- liszt, 4-evő kanál rétes liszt, 10-evő kanál kristálycukor, fél-cs sütőpor, 1-liter tej, 2-cs Vanillin hidegen keverhetős Puding-por, + csoki mázhoz, 15-dk-cukor!

Elkészítés:


A lisztet tálba rakom, közepébe mélyedést csinálok, hozzá adom az 1-cs-sütőport, sót, a cukrot, szoba hőmérsékletű Ráma vajat, 3- púpos evő-kanál kakaót, és ezt, jól összemorzsolom, majd hozzá adom az 1-szem egész tojást, és kevés tejjel, gyúrható-és nyújtható állagú tésztává gyúrom! Két részre elosztom, cipóra formálom, 40-szer-40-centis méretű tepsi nagyságra kinyújtom, tesibe rakom, előmelegített sütőben, és két lapot sütök belőle, kb- 12-15-perc alatt kisütöm, az egyik lapot, majd a másikat is, de annak már elég 12-perc, mert a sütő jól be van melegedve, és hagyományos sütőben sütöm! Ezzel kész vagyok, megsütöm a piskótát. 10-darab tojást felütök kisebb tálba rakom, majd, egy nagy keverő tálba öntöm, hozzá adok 10-evő kanál cukrot, és gépi habverővel, 4-5-perc alatt sűrű habbá verem, a már kimért 6-kanál- finom lisztet, és a 4-kanál rétes lisztet, a fél-cs-sütő porral együtt hozzá adagolom, és jól összekeverem, majd egy jól kikent, vagy sütő papírral bélelt tepsibe öntöm, és- 22-25-perc alatt, készre sütöm! Sütő ajtaját nem nyitom le, közben, csak-20-perc után, mert ha előbb lenyitom, akkor a piskótám tönkre megy! Ezzel is kész vagyok, 8-deci tejből és a Pudingból habverő géppel krémet készítek, és hűtőbe rakom! Mindennel elkészültem, kihűltek a lapok, akkor az egyik kakaós lapot a krém felével megkenem egyenletesen, majd rá helyezem a piskóta lapot, a krém másik felét rá kenem szintén egyenletesen, és végül rá helyezem a kakaós lapot, enyhén rá nyomkodom vigyázva, el ne törjem a felső lapot! ezzel is kész vagyok, a maradék kakaóból, és a maradék cukorból csokimázat készítek, jó fajta edénybe rakom ami be nem sül le, öntök hozzá két-deci vizet, simára keverem és fel rakom főni, de nem hagyom ott, mert hamar felforr, és leragad, állandó kevergetés mellet főzöm addig, amíg a lábas alján a sercegést nem hallom, ekkor még kicsit kevergetem, és leveszem a tűzről adok hozzá olajat, vagy egy darab vajat, hogy fényes legyen a csokimázam, és rá öntöm a süti tetejére, széles késsel ügyesen szét terítem, elosztom rajta! Ez után hagyom puhulni, mert a barna tészta lap az kemény, és puhulnia kell, legjobb másnapra hagyni, de ha ezt nem bírjuk két óra múlva már ehető! 120-perc alatt elkészül! Majd meleg vizes késsel szeletelem!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a Horizon süti elég sok figyelmet von maga után, a barna lapok könnyen törnek, ezért a legcélszerűbb az, ha sütőpapírt használok, mert akkor csak papírral együtt húzom ki a tepsiből, de figyelmességemnek köszönhetően, sikeresen végig csinálom, és kapok cserébe, egy nagyon finom ünnepi sütit! A piskóta készítésénél pedig arra kell vigyázni, hogy egyforma nagyságú legyen a tojás, és ahhoz mérve kell a lisztet is adni, a mekkora a tojás nagysága kicsi tojás kisebb kanállal, nagyobb tojás nagyobb kanállal!!

Horizon süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Karnevál szelet
Karnevál szelet

Piskóta készítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis kaland
Csokis kaland

Tészta: A darált diót, a mandulalisztet (v. darált mandulát), a kakaót, és a csipet sót keverjük össze. A vizet a vajjal állandó keverés mellett olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kiwis tejszínes,tejfölös krémes kocka
Kiwis tejszínes,tejfölös krémes kocka

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a tojás sárgákat, majd az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval, sütőporral elkevertem és a...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
diós krémes, eszméletlenül finom
diós krémes, eszméletlenül finom

Bevonathoz: * 1 tábla tej tortabevonó * 2 ek étola Elkészítés: 1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk