50-deka finom liszt, 1-cs -sütőpor, csipetnyi só, 1 25-dk-Ráma vaj, 20-dk- kristály cukor, 1-cs Holland kakaó, 1 darab tojás, tej!- + 10-darab tojás, 6-evő kanál f- liszt, 4-evő kanál rétes liszt, 10-evő kanál kristálycukor, fél-cs sütőpor, 1-liter tej, 2-cs Vanillin hidegen keverhetős Puding-por, + csoki mázhoz, 15-dk-cukor!
A lisztet tálba rakom, közepébe mélyedést csinálok, hozzá adom az 1-cs-sütőport, sót, a cukrot, szoba hőmérsékletű Ráma vajat, 3- púpos evő-kanál kakaót, és ezt, jól összemorzsolom, majd hozzá adom az 1-szem egész tojást, és kevés tejjel, gyúrható-és nyújtható állagú tésztává gyúrom! Két részre elosztom, cipóra formálom, 40-szer-40-centis méretű tepsi nagyságra kinyújtom, tesibe rakom, előmelegített sütőben, és két lapot sütök belőle, kb- 12-15-perc alatt kisütöm, az egyik lapot, majd a másikat is, de annak már elég 12-perc, mert a sütő jól be van melegedve, és hagyományos sütőben sütöm! Ezzel kész vagyok, megsütöm a piskótát. 10-darab tojást felütök kisebb tálba rakom, majd, egy nagy keverő tálba öntöm, hozzá adok 10-evő kanál cukrot, és gépi habverővel, 4-5-perc alatt sűrű habbá verem, a már kimért 6-kanál- finom lisztet, és a 4-kanál rétes lisztet, a fél-cs-sütő porral együtt hozzá adagolom, és jól összekeverem, majd egy jól kikent, vagy sütő papírral bélelt tepsibe öntöm, és- 22-25-perc alatt, készre sütöm! Sütő ajtaját nem nyitom le, közben, csak-20-perc után, mert ha előbb lenyitom, akkor a piskótám tönkre megy! Ezzel is kész vagyok, 8-deci tejből és a Pudingból habverő géppel krémet készítek, és hűtőbe rakom! Mindennel elkészültem, kihűltek a lapok, akkor az egyik kakaós lapot a krém felével megkenem egyenletesen, majd rá helyezem a piskóta lapot, a krém másik felét rá kenem szintén egyenletesen, és végül rá helyezem a kakaós lapot, enyhén rá nyomkodom vigyázva, el ne törjem a felső lapot! ezzel is kész vagyok, a maradék kakaóból, és a maradék cukorból csokimázat készítek, jó fajta edénybe rakom ami be nem sül le, öntök hozzá két-deci vizet, simára keverem és fel rakom főni, de nem hagyom ott, mert hamar felforr, és leragad, állandó kevergetés mellet főzöm addig, amíg a lábas alján a sercegést nem hallom, ekkor még kicsit kevergetem, és leveszem a tűzről adok hozzá olajat, vagy egy darab vajat, hogy fényes legyen a csokimázam, és rá öntöm a süti tetejére, széles késsel ügyesen szét terítem, elosztom rajta! Ez után hagyom puhulni, mert a barna tészta lap az kemény, és puhulnia kell, legjobb másnapra hagyni, de ha ezt nem bírjuk két óra múlva már ehető! 120-perc alatt elkészül! Majd meleg vizes késsel szeletelem!
Ez a Horizon süti elég sok figyelmet von maga után, a barna lapok könnyen törnek, ezért a legcélszerűbb az, ha sütőpapírt használok, mert akkor csak papírral együtt húzom ki a tepsiből, de figyelmességemnek köszönhetően, sikeresen végig csinálom, és kapok cserébe, egy nagyon finom ünnepi sütit! A piskóta készítésénél pedig arra kell vigyázni, hogy egyforma nagyságú legyen a tojás, és ahhoz mérve kell a lisztet is adni, a mekkora a tojás nagysága kicsi tojás kisebb kanállal, nagyobb tojás nagyobb kanállal!!
10 dkg vaj vagy margarin, 30 dkg cukor, 4 tojássárgája. Ezeket kikavarjuk. Bő 2 dl tejet hozzáadunk, majd egy citrom reszelt héját és levét. Jön még hozzá 30 dkg liszt, fél cs...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KözepesMézes lap: A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátulj...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KözepesKrém: 2 csomag vaníliás puding por,5 dcl tej,5 kanál k. cukor, 15 dkg vaj.......... tetejére csokimáz Elkészítése: tojást a k. cukorral kikeverjük majd a többi hozzávalókkal ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojások fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal, aztán hozzáadjuk a habhoz és ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű