Családireceptkönyv.hu

Krem a la krem


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


9 tojás
9 evőkanál cukor
másfél tasak Dr. Oetker Gála főzés nélküli csokis krém
A krémhez:

4 dl habtejszín
4 dl tej
2 tasak Dr. Oetker Gála főzés nélküli vaníliás krém
A tetejére:

3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
150 g vaj
150 g tejcsokoládé

Elkészítés:


A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot hozzáadjuk. A kemény habhoz kavarjuk a tojások sárgáját, majd a főzés nélküli csokoládékrémet. Kibélelünk sütőpapírral egy 25 x 35 cm-es tepsit és beletesszük a krémet. 180 fokos sütőben nagyjából 20 percen át sütjük. Megcsináljuk a krémet. A habtejszínt, a tejet és a krémporokat egy tálba tesszük és robotgéppel krémmé kavarjuk. Amikor a tészta megsült, hagyjuk kihálni, majd a krémmel bevonjuk, majd hűtőbe tesszük. A cukrot a vízzel edénybe tesszük és felmelegítjük. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a csokidarabokat és a vajat, amikor minden alapanyag felolvadt, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. A krémen elkenjük a hideg csokoládés bevonatot és hűtőbe tesszük a süteményt. Legalább két órán át hűteni kell, de akkor lesz a legfinomabb, ha egy éjszakán keresztül pihentetjük.

Krem a la krem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diabetikus Kinder tejszelet
Diabetikus Kinder tejszelet

Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük addig a nyírfacukorral, amíg kif...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tortakrém receptek
Tortakrém receptek

Belga csoki krém: 7dl tej,2 csom csoki puding,5-6 evökanál cukor,mikor a puding kész,bele 2 e.k kakaópor,1 tábla torta bevono,ha kihült 2-3 dl tejszin habbá verve Fekete erdő: m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
	Főtt alapkrém süteményekhez, tortákhoz
Főtt alapkrém süteményekhez, tortákhoz

A lisztet elkeverjük a cukorral, felöntjük apránként a tejjel, csomómentesre keverjük, beledaraboljuk a mararint, és állandó keverés mellett olyan sűrűre főzzük, hogy az edény falá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk