menu

Családireceptkönyv.hu

Habos almás krémes


Írta:

Elk. idő: 20-25 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskótához:
4 db tojás
3 dkg porrá őrölt eritrit
3 dkg mandulaliszt
fél mokkáskanál szódabikarbóna
kevés citromlé
csipet só
Krém:
60 dkg alma
10 dkg kókuszzsír
1 dl kókusztejszín
1 dl víz
2 tk. zselatin
néhány csepp citromlé
Hab:
4 db tojásfehérje
5 dkg porrá őrölt eritrit
4 evőkanál frissen facsart citromlé
7 gramm porzselatin

Elkészítés:


Krém:Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy lábasba dobjuk az almákat, meglocsoljuk a citromlével, a vízzel és a kókusztejszínnel felöntve puhára pároljuk. Folyamatos keverés mellett a zselatint is hozzáadjuk, majd a tűzről levéve a forró krémbe belekeverjük a kókuszzsírt. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük.

Tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket az eritrit 1/3-ad részével és csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék édesítővel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a citromlével elpezsegtetett szódabikarbónát. A felvert fehérjéhez adjuk a sárgáját, óvatosan elkeverjük, végül lazán hozzáforgatjuk a mandulalisztet is. Zsírpapírral bélelt, kb 20×30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben, légkeverésen, 160-175 fokon, 20-25 percig sütjük. Amikor kisült pár percig pihentetjük, majd átfordítjuk egy nagyobb tepsire, lehúzzuk a zsírpapírt óvatosan. Visszafordítjuk az eredeti tepsibe. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor az almás krém már teljesen kihűlt, rákanalazzuk a piskótára. Hűtőbe tesszük, addig elkészítjük a habot.
Hab elkészítése:
Vízgőz felett kemény habbá verjük a fehérjéket az összes hozzávalóval, amíg a zselatin feloldódik. Végezetül rákenjük a krém tetejére. Hűteni újból és amikor a hab már kihűlt, fahéjas porrá őrölt eritrittel szórjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémes süti
Krémes süti

A margarint és a lisztet elmorzsolni, tojássárgáját, csipet sót és tejfölt adni hozzá. Ezeket összegyúrni és 1 órát pihentetni. Két lapot sütünk belőle. Az egyiket sütés előtt véko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
TÜNDÉRSÜTI
TÜNDÉRSÜTI

Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
KÓKUSZOS ÁLOM
KÓKUSZOS ÁLOM

TÉSZTA A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Két...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes-rumos szelet
Meggyes-rumos szelet

Tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verem. A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel és az olajjal, majd rászitálom a lisztet, a sütőport és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk