Piskótához:
4 db tojás
3 dkg porrá őrölt eritrit
3 dkg mandulaliszt
fél mokkáskanál szódabikarbóna
kevés citromlé
csipet só
Krém:
60 dkg alma
10 dkg kókuszzsír
1 dl kókusztejszín
1 dl víz
2 tk. zselatin
néhány csepp citromlé
Hab:
4 db tojásfehérje
5 dkg porrá őrölt eritrit
4 evőkanál frissen facsart citromlé
7 gramm porzselatin
Krém:Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy lábasba dobjuk az almákat, meglocsoljuk a citromlével, a vízzel és a kókusztejszínnel felöntve puhára pároljuk. Folyamatos keverés mellett a zselatint is hozzáadjuk, majd a tűzről levéve a forró krémbe belekeverjük a kókuszzsírt. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük.
Tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket az eritrit 1/3-ad részével és csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék édesítővel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a citromlével elpezsegtetett szódabikarbónát. A felvert fehérjéhez adjuk a sárgáját, óvatosan elkeverjük, végül lazán hozzáforgatjuk a mandulalisztet is. Zsírpapírral bélelt, kb 20×30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben, légkeverésen, 160-175 fokon, 20-25 percig sütjük. Amikor kisült pár percig pihentetjük, majd átfordítjuk egy nagyobb tepsire, lehúzzuk a zsírpapírt óvatosan. Visszafordítjuk az eredeti tepsibe. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor az almás krém már teljesen kihűlt, rákanalazzuk a piskótára. Hűtőbe tesszük, addig elkészítjük a habot.
Hab elkészítése:
Vízgőz felett kemény habbá verjük a fehérjéket az összes hozzávalóval, amíg a zselatin feloldódik. Végezetül rákenjük a krém tetejére. Hűteni újból és amikor a hab már kihűlt, fahéjas porrá őrölt eritrittel szórjuk.
ítés A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral gépi habverővel 20 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, a tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, és verd jó kemény habbá. Óvatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csokoládét kockákra törjük, a cukorral és a margarinnal együtt gőz fölött felolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, majd az egész tojást is. A lisztetel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA tésztának valókból sütöttem egy piskótát, amit kihűlés után kettévágtam. A pudingporokat a tejben megfőztem cukroztam és hagytam hűlni. A vajat és a cukrot habosra kevertem és...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes