Hozzávalók a tésztához:
2 evőkanál méz
3 evőkanál tej
20 dkg porcukor ( eredetiben 30 dkg van írva)
5 dkg margarin / vaj
50 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
2 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
5 dl tej
4 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin / vaj
15 dkg porcukor
Csokimáz:
15 dkg margarin / vaj
1 evőkanál tej
15 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
Tészta
A mézet, tejet, margarint / vajat, porcukrot, szódabikarbónát gőz fölött megolvasztjuk, összedolgozzuk. A lisztbe elkeverjük a kakaóport, melyhez hozzáadjuk a masszát és az egész tojásokat. A tésztát négy részre osztjuk, kinyújtjuk és 180 fokon megsütjük.
Krém
A tejben felfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A margarint / vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt darához keverjük.
Csokimáz
A margarint / vajat a tejjel, porcukorral felmelegítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a kakaóport és simára keverjük.
Töltéshez sárgabarack lekvár is szükséges.
A kihűlt lapokat a következőképpen töltjük meg:
Első lapra a krém felét rákenjük, rátesszük a második lapot. Erre sárgabaracklekvárt kenünk, majd a harmadik lapot, melyre a krém másik felét kenjük. A negyedik lappal befedjük és a csokimázzal zárjuk le a tésztát.
Egy éjszakát hűtőben pihentetjük és szeleteljük.
Tepsi mérete kb. 30x 35 cm
Nem igazán szeretek gőz fölött vacakolni, így egy lábasban olvasztottam fel az anyagok egy részét kis hőfokon, folyamatos keverés közben.
Elkészítés: A tésztának valókból sütöttem egy piskótát, amit kihűlés után kettévágtam. A pudingporokat a tejben megfőztem cukroztam és hagytam hűlni. A margarint és a cukrot habo...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KözepesA kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk. A tojásokat egyenként belekeverjük. Majd belekeverjük a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk és 3 lapot sütünk tepsi hátulján. Első krém: a Ramát cukorral és kakaóval habosra keverjük. Tejben megfőzzük a lisztet, majd kihűl...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KözepesA natúr vajkrémet elkeverjük a porcukorral és 4 mk rummal. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, és óvatosan a vajkrémhez forgatjuk. A főzés nélkül...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz