Tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1/2 tasak sütőpor
1 tojás
1 tasak vaníliás cukor
2 e.k. tejföl
Töltelékhez:
1 kg alma
10 dkg cukor
1 e.k. vaj
1 t.k. őrölt fahéj
Krémhez:
2 tojás
2 e.k. +15 dkg cukor
2 e.k. liszt
3 tasak vaníliás cukor
5 dl tej
10 dkg vaj
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, három egyforma vastagságú lapra kinyújtjuk, és sütőlemezekre terítve 180 fokon előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez kis lábosban a tojást 2 e.k. cukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral jól összekeverjük, felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük. A vajat a 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főtt krémhez adjuk.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a vajon megpároljuk. A cukorral és a fahéjjal ízesítjük.
A sütemény összeállítása: az alsó lapot a krémmel, a középső lapot az almatöltelékkel megtöltjük, és lezárjuk a harmadik tésztalappal. Szeleteljük, porcukorral megszórjuk.
Lehetőleg előző nap beáztatjuk a rumba a mazsolát és megdaráljuk a diót. A piskóta elkészítéséhez a tojások fehérjét a cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, hozzákeverjük a sárg...
Elkészítési idő:Elkészítés: 1. Két őzgerinc formát kivajazok, belisztezek. A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom, és kibélelem vele az őzgerinc formákat. Nem baj, ha a tészta l...
Elkészítési idő: 2 óraEgy őzgerincformát, frissentartó fóliával kibélelünk. A gesztenyét, a vajat, az aromát villával összetörjük, majd elektromos keverőgéppel egyneművé keverjük. Kanál segítségével,...
Elkészítési idő: