Családireceptkönyv.hu

dobos kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 15 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 egész tojás, 1 vaníliás cukor, 4 evőkanál méz, 1,5 dl tej.


Krém : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej + liszt) kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat

Tetejére c s o k i m á z kerül.

Elkészítés:


A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán).

Trükkök, tippek, praktikák:


Megjegyzés: mivel a tészta mézzel készül, célszerű csak másnap felszeletelni!

dobos kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hatlapos
Hatlapos

6 részre, sütni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Méteres kalács tepsiben
Méteres kalács tepsiben

A sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Almás krémes
Almás krémes

Először a töltelékeket készítjük el, hogy kihűljön mire a tészta kisül. Lereszelünk 1kg almát és a 20 dkg cukorral, fahéjjal és a citromlével együtt feltesszük főni. De csak addig...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ladurée-féle kakaós piskóta.
Ladurée-féle kakaós piskóta.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjétől és a cukorból kemény habot verünk. A sárgaját is jól összekeverjük mig jó habos nem lesz, aztán összekeverjük a habokat hozáadjuk a lisztet...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk