g>A laphoz: 9 tojásfehérje
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
200 gramm ledarált és pergelt dió
A krémhez: 9 tojássárgája
250 gramm cukor
5 evőkanál liszt
300 ml tej
1 csomag vaj
5 tasak vaníliás cukor
A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy sütőpapírral bélelt serpenyőbe, majd süssük alacsony lángon míg aranybarna lesz. Közben készítsük el a krémet.
A tojássárgákat keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a fellangyosított tejet. Tegyük a tűzre, és alacsony lángon addig kavargassuk, míg besűrűsödik. A vajat mixerrel keverjük el a vaníliás cukorral, és ezt is adjuk hozzá a krémhez. Amikor kihűltek a lapok, jó vastagon kenjük meg az egyiket, majd helyezzük rá a másikat. A tetejére is kenjünk egy nagyon vékony réteg krémet, majd szórjuk meg kókusszal vagy csokoládé reszelékkel.
Gyorsan ősszedolgozni, 2 gombócot készíteni. Nyújtani, sütni ! tepsi méretre /ragad/.175-180 fok. Krém: főzni hűlni. margarin, cukor, kakaó kikeverni. A pudinggal össze. Egy l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához összekeverjük a lisztet a dióval, a fahéjjal, a sóval és a szódabikarbónával. A tojást kissé habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a megtiszított és lereszelt rép...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA két csomag pudingport a 2 ek lisztet és a cukrot egy tálba készítem, és apránként elvéve a kimért 5 dl tejből, csomómentesre keverem. A maradék tejet egy edényben melegítem, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLegelőször a meggybefőttet lecsepegtetjük. A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel és 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel és 16 dkg cukorral fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes