50 dkg túró
20 dkg babapiskóta
10 dkg mazsola
1 db citrom
2 pohár natúr joghurt
4 evőkanál kristálycukor
3 zacskó vaníliás cukor
3 dl habtejszín
A babapiskótákat tejbe áztatjuk, és egy tortaforma rakjuk.Lereszeljük a citrom héját, kifacsarjuk a levét,és hozzáadjuk az áttört túrót. Hozzákeverjük a cukrot, a joghurtokat, 2 vaníliacukrot, és a beáztatott, kinyomkodott mazsolát.Keményre felverjük a tejszínt a vaníliacukorral, és a túrókrémhez keverjük. Ráöntjük a babapiskótákra, majd citrom karikákkal díszítjük. Néhány óráig hűtőbe tesszük.
1. A piskótából levágunk egy akkora csíkot, amekkora pontosan az őzgerincforma tetejére illik; a többit pedig akkorára szabjuk, amekkorával a formát kibélelhetjük. 2. A geszteny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a cukorral együtt egy tálban gőz fölött addig melegítjük, még a cukor el nem olvad. (Le is lehet szűrni h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot hozzáadjuk. A kemény habhoz kavarjuk a tojások sárgáját, majd a főzés nélküli csokoládékrémet. Kibélelünk sütőpapírral egy 25 x 35 c...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesÖsszeállítása: A mogyorókrémmel lekent tésztára előbb a sárga krémet kenjük, erre egy sor tejbe mártott kekszet rakunk, ezután csokis krémet, és végül 2 dl. tejszin kemény habját a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű