Családireceptkönyv.hu

Kókuszos-vaníliakrémes sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
20 dkg porcukor
7 tojásfehérje
5 evőkanál rétesliszt
20 dkg kókuszreszelék
♥ KRÉM:
7 tojássárgája
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál porcukor
5 dl tej
20 dkg margarin
♥ DÍSZÍTÉS:
10 dkg csoki /forgácsnak/

Elkészítés:


A tojások sárgáját kikeverjük 1 evőkanál porcukorral és a pudingporral, majd felforraljuk a tejet, és a forró tejben sűrű krémmé főzzük. Amíg hűl, a többi cukorral habosra keverjük a margarint, aztán a hideg pudinggal jól kikeverjük. A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsiben, szép halvány színűre sütjük. Ha kihűlt a tészta, egyenletesen rákenjük a krémet, majd ráreszeljük a csokit. Hűtőben kicsit megdermesztjük, majd felszeleteljük.

Kókuszos-vaníliakrémes sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Kati szelet
Kati szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle. Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Profiterol krémmel töltve csokiöntettel Hervé-től
Profiterol krémmel töltve csokiöntettel Hervé-től

♥ FÁNK: Melegítsd elő a sütőt 180°-ra Egy főzőedénybe öntsd a tejet, vizet, sót, cukrot és a vajat, tedd fel a tűzre. Amikor a keverék elkezd forrni, vedd le a tűzről, egyszerre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mogyorószelet nutellahabbal
Mogyorószelet nutellahabbal

A nutellát készítsük elő, hogy szobahőmérsékletű legyen. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval. Egyenként, felváltva a porcukorral hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd...

Elkészítési idő: 40 perc + hűt
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Képviselőfánk I.
Képviselőfánk I.

A zsírt, a sót és a cukrot a vízzel együtt felforraljuk. Folyamatos keverés közben adjuk hozzá a lisztet, és rövid ideig még a tűzhelyen tartva kavarjuk, égetjük a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk