♥ TÉSZTA:
3 db tojás
4 dkg porcukor
2 dkg kakaó
10 ml víz
6 dkg g rétesliszt
1/2 kv. kanál sütőpor
♥ KRÉM:
3 dl tej
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
4 dkg vaníliás pudingpor
8 dkg vaj
1,5 dl habtejszín
25 dkg túró
50 dkg banán
♥ Továbbá szükségünk lesz:
csokoládé a díszítéshez
A tojások sárgáját a porcukorral habosra verjük, a tojásfehérjét pedig habbá. A kakaóport elkeverjük a vízzel és beledolgozzuk a habos tojás sárgába. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül belekeverjük a tojáshabot. A tésztát vajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük (18 x 27 cm). A tésztát elegyengetjük, majd 180 fokon 12-15 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük.
A tejből, vaníliacukorból, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és kihűtjük, közben néha megkeverjük. A még meleg (de nem forró) pudingba belekeverjük a vajat és addig keverjük, amíg a vaj fel nem olvad. A vajas pudingba beledolgozzuk a túrót és a habtejszínből készített tejszínhabot.
A tésztára rátesszük a félbe vágott banánt, majd rákanalazzuk a finom krémet. A krém tetejére tetszőleges mintákat készítünk (én hullámokat választottam), majd csokoládéöntettel díszítjük. Felszeleteljük és tálaljuk.
Először a krémet készítjük el, hogy kissé hűlni tudjon. A tejet lábosba töltjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, a cukrot, a sót és a tojás sárgáját. Lassú tűzön állandóan kevergetve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, a vajat lábosban fölforraljuk, hozzákeverjük a lisztet, mikor összeállt, és elvált az edényfalától, levesszük a lángról és egyenként belekeverjük a 4 egész tojást, mindegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat kissé felverjük, hozzáadjuk cukrot, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 fo...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes