Hozzávalók
8 tojás
16 dkg cukor
16 dkg liszt
2 tk sütőpor
csipet só
A sütőt előmelegítjük, a tortaformát kikenjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral
és a sóval a robotgép legmagasabb fokozatán
kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját kézi habverővel fehéredésig
keverjük.
Krémkenő lapát segítségével óvatosan elkeverjük
a kettőt.
Beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport, és
óvatosan összeforgatjuk.
Zsiradékkal kikent, kapcsos tortaformába
öntjük.
Előmelegített sütőben, 180°C-on, 35 percig
sütjük. Sütéspróbát végzünk.
A rizslapokat melegvízbe áztattam addig, amíg megpuhultak. Kivajaztam egy kisebb méretű tepsit és beletettem az első lapot. Lekentem olvasztott vajjal. 4 lapot rétegeztem így. Sűr...
Elkészítési idő: 1Piskóta: A tojás fehérjét mixerrel kemény habbá verem, majd keverés közben először a cukrot, majd a tojás sárgáját adom hozzá. A végén evőkanalanként hozzáadom az átszitált sütő...
Elkészítési idő:A leveles tésztát félbe vágjuk, majd kinyújtjuk. A nyújtást úgy végezzük, hogy kb 1 centivel nagyobb téglalapot kapjunk annak a tepsinek a méreténél, amiben majd a süteményt szeret...
Elkészítési idő:A hét tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.Beleszitáljuk a sütőporos lisztet,beleforgatjuk a diót is.Közepes méretű tepsiben megsütjük.Én 170 fokon 20 perc alatt megsütött...
Elkészítési idő: