Tészta: 25 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojás
1 dl tejföl
csipetnyi só
Krém: 4 csomag vaníliás pudingpor
1, 2 l víz
30 dkg cukor
9 tojás fehérje
A tészta
hozzávalóit jól összegyúrjuk és a tepsi hátán 2 lapot sütünk (Sütés előtt a lapokat jól meg kell böködni villával,hogy ne hólyagosodjon fel.)
Krém: 4 csomag vaníliás pudingport
2 dl vízzel és
10 dkg cukorral beáztatjuk
+ 1 liter vízzel felfőzzük és ebbe a tűzről levett krémbe keverjük a
9 tojás fehérjéből és
20 dkg cukorral felvert habot.
A sárgáját nem szabad felhasználni a krémhez!!!
Kiegészíthetjük tejszínhabbal, a tetejére karamellás cukormázzal , így Francia krémes kapuk.
Kezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és egy tálba tesszük a vajjal, vaníliás cukorral és kókusztejjel együtt, majd robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A pudingo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles vajas tésztát akkorára nyújtjuk mint a tepsi.Most 20cm x 34 cm tepsire készült a recept. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük egy nagyobb a kiolajozott tepsi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz