Tészta: 25 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojás
1 dl tejföl
csipetnyi só
Krém: 4 csomag vaníliás pudingpor
1, 2 l víz
30 dkg cukor
9 tojás fehérje
A tészta
hozzávalóit jól összegyúrjuk és a tepsi hátán 2 lapot sütünk (Sütés előtt a lapokat jól meg kell böködni villával,hogy ne hólyagosodjon fel.)
Krém: 4 csomag vaníliás pudingport
2 dl vízzel és
10 dkg cukorral beáztatjuk
+ 1 liter vízzel felfőzzük és ebbe a tűzről levett krémbe keverjük a
9 tojás fehérjéből és
20 dkg cukorral felvert habot.
A sárgáját nem szabad felhasználni a krémhez!!!
Kiegészíthetjük tejszínhabbal, a tetejére karamellás cukormázzal , így Francia krémes kapuk.
A krém hozzávalóit keverd össze alaposan és simára, majd hagyd állni 30 percig a hűtőben. A kenyérszeleteket lapítsd el, az egyikre pakolj egy púpos evőkanálnyit a krémből, majd i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Hat tojássárgát a porcukorral és a vízzel kikeverünk, hozzáadjuk a liszt és sütőpor keverékét, majd a tojások fehérjét felverjük és beleforgatjuk a masszába. 2.Kikent tepsiben k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A tésztához a vajat a mézzel összemelegítjük, majd ha langyosra hűlt hozzákeverjük a tojást. A lisztet a porcukrot és a szódabikarb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát készítjük el először. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Az olajat is hozzáadjuk és közben habverővel verjük, majd a lisztet és a sütőport i...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes