4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
2 doboz mascarpone
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
citromhéj
50 dkg gyümölcs /eper, málna, erdei gyümölcs/
1 doboz piros tortazselé
A 4 tojásból a szokásos módon piskótát készítünk. Hagyjuk teljesen kihűlni. A mascarpone-t kikeverjük a kétfajta cukorral és reszelt citromhéjjal. Rásimítjuk a piskótára. A krémet megrakjuk friss gyümölccsel. Majd ráöntjük a zselatint, amit előzőleg elkészítünk a csomagolás szerint.
Elkészítés: A tojásokat az édesítőkkel és a sóval félkeményre verjük, majd kisebb kanalanként hozzászórjuk és keverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt bélelt tepsibe simítjuk a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta készítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a citrom héjával kihabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű- Először mindig a sütőt kapcsolom be 200 fokra. - A vizet a zsírral, sóval, cukorral felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük amíg a mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAlsó réteg: A tojásfehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk. Hozzáadjuk az olajat, a búzafinomlisztet, a lereszelt piskótát, a porcukrot és a sütőport A tésztát egy nagyobb,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű