Családireceptkönyv.hu

Raffaello torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

Az olajos piskótához
6 tojás
20 dkg cukor
fél dl olaj
25 dkg liszt
fél csomag (6 g) sütőpor

A krémhez
5 dl tej
9 dkg liszt
4 dl tejszín
15 dkg cukor
1 evőkanál kókuszaroma
10 dkg kókuszreszelék

A díszítéshez
5 dkg kókuszreszelék
1 doboz Raffaello bonbon
mandulaszemek

Elkészítés:


A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütőbe.
20-25 perc alatt megsütjük (tűpróba!)
Langyosra hűtjük a tortalapot, majd lapjában három egyenlő részre vágjuk. (A hozzávalók három, egyenlő részre osztásával három lapot is süthetünk.)
A krémhez a lisztet a cukorral és a tejjel csomómentesre dolgozzuk, majd folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük. Teljesen kihűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a főzött krémet, az aromát, a kókuszreszeléket, és az egészet habverővel összedolgozzuk.
A krémmel megtöltjük a piskótalapokat, majd a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele.
Kókuszreszelékkel meghintjük a torta oldalát és tetejét, végül a bonbonnal és a mandulaszemekkel (esetleg szalaggal) díszítjük.

Raffaello torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jusztina
Túrós tejszíntorta
Túrós tejszíntorta

Piskótához A tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Végül hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epres-habos szelet
Epres-habos szelet

A tésztának valókból sütöttem egy piskótát. A pudingporokat a tejben megfőztem jó keményre, cukroztam és hagytam hűlni. A vajat és a cukrot habosra kevertem és hozzákevertem a m...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
Gyúrt torta
Gyúrt torta

ELKÉSZÍTÉS: Keverjük össze alaposan a lisztet, a sütőporral, és a zsírral. Adjuk hozzá a tojást, a cukrot, és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk 6 egyenlő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Diós-rumos szalalkális krémes
Diós-rumos szalalkális krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három felé osztjuk és tepsi hátán szép világosra sütjük, rácsra csúsztatva hűlni hagyjuk. A krémhez a margarint, a cukorral, a vaníliás cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk